Divat

Indítsuk újra a kört és hasznosítsuk újra a ruháinkat!

HM bring it on nyito

Szerintem rengetegen vagyunk azzal a ténnyel, hogy számtalan olyan ruhadarabunk van, amit már nem hordunk és valamilyen formában megszabadulnánk tőle, de mégsincs lelkierőnk ennek utánajárni. Az H&M 2013-ban indította el világszerte ruhagyűjtési kezdeményezését, a vásárlók mára már az év egészében, bármelyik H&M üzletben leadhatják megunt ruháikat vagy textiljeiket, márkára és állapotra való tekintet nélkül.

A márka most egy újabb ruhagyűjtési kampányt indít (január 26-án), mely a ruhák és textilek újrahasznosításának fontosságára hívja fel a figyelmet. Célja, hogy egy zártkörű láncot hozzon létre a divatban, ehhez pedig egy egyszerű megoldást nyújt a vásárlóknak a megunt vagy nem használt ruháik leadására, amiket ezután újrahasználnak, újrafelhasználnak vagy újrahasznosítanak (rewear, reuse, recycle). A kampányhoz tartozó kisfilm, melynek szlogenje a “Jöhet!” (Bring it!) azt mutatja be, hogy mi történik a megunt ruhákkal miután leadták őket az üzletben. Inspiráló történeteken keresztül láthatjuk, hogy hogyan lehet megnövelni egy termék élettartamát azzal, hogy az újrahasználás-újrafelhasználás-újrahasznosítás zártkörű rendszerében tartjuk.

2014-ben a H&M bemutatta első Close the loop – “Indítsuk újra a kört!” – kollekcióját, melynek darabjai újrahasznosított textilrostok felhasználásával készültek, amely egy nagyon fontos lépés a divat újrahasznosítási körében. Idén tavasszal egy exkluzív online kapható kollekció is készült a ruhagyűjtési kampányhoz, amely két olyan Close the loop darabot is tartalmaz, amelyek teljes egészében használt farmerből készültek. A kollekció a január 30-ai héttől lesz kapható.

Ha többet szeretnél tudni a H&M ruhagyűjtési és az “Indítsuk újra a kört!” kezdeményezésekről látogass el weboldalukra!