Lifestyle

NYERJ egy hónapra elegendő Dettol ajándékcsomagot!

Egyre érdekesebb történeteket hallok a hazánkban honos és „importált” gyorsan szaporodó bakériumokról, aminek azt gondolom, hogy a fele sem tréfa. Nemrég elkezdtem azon gondolkodni, hogy hányszor találkozhatunk egy nap különböző bacikkal és már a reggeli óvodai túránknál elakadtam, mert megszámlálhatatlan érintkezési ponttal találkoztam. Tudom, hogy nem járkálhatunk egész nap védőruhában és a percenkénti kézmosás sem megoldható, mégis azt gondolom, hogy legalább az otthonunkban sokat tehetünk azért, hogy megakadályozzuk a kórokozók elszaporodását.

2016-04_nora_dettol_1200x7005_jav1

A mi háztartásunkban a konyha és a nappali tölti be a családi élet középpontját, rengeteget takarítok, hogy tisztán tartsam ezeket a helyiségeket. A konyhában szinte mindenki megfordul nemcsak azért mert szeretjük a hasunkat, hanem azért is, mert központi helyen helyezkedik el, mindig van teendő körülötte. A fürdőszoba és a gyerekszoba is rengeteg kórokozó elszaporodására alkalmas melegágy, így ezeknek a helyiségeknek a fertőtlenítésére is komoly energiákat fordítok.

2016-04_nora_dettol_1200x7005_jav14

Én nem tudtam, hogy a legtöbb gyomorrontás okozója az otthon, helytelenül elkészített étel, melynek az elfogyasztásáig hosszú az út: a fridzsidertől kezdve, a mosogatón keresztül, a vágódeszkán, a konyhapulton és a serpenyőn át, a tányérokig. Emellett a konyharuhákat, szivacsokat, törlőrongyokat is érdemes heti rendszerességgel cserélgetni, mert a nedves élőhely a kedves kis bacilusok kedvenc élőhelye. Eddig tisztítószereket használtam, de nem az antibakteriális fajtákat, aminek úgy látszik, hogy most jött el az ideje!

2016-04_nora_dettol_1200x7005_jav13

Amikor a kislányom kicsi volt, akkor a széltől is óvtam, nemhogy a baktériumoktól. Gondosan törölgettem a pelenkázóját, az ágyát, a padlót és bárki meglátogatta kértem, hogy nagy körültekintéssel mosson kezet és ha lehet, akkor ne érjen semmihez. Kicsit úgy éreztem, hogy néha „túl sok” is voltam, de elővigyázatosságból így éreztem helyesnek. Szerencsére ma már sok antibakteriális fertőtlenítőt lehet kapni, amik megkönnyítik egy háziasszony, kismama mindennapjait, ezek közül bemutatom Nektek az új kedvencemet.

2016-04_nora_dettol_1200x7005_jav12

A Dettol kifejlesztette a legújabb antibakteriális termékcsaládját, mely spray és törlőkendő formájában is kapható. Nem gondoltam volna, de a baktériumok 99 %-át elpusztítják, közte akár a szalmonellát is. A termékek nem tartalmaznak fehérítőt és színezéket, ezért a babafelszerelések környékén is használhatóak, illetve ott is ahol az ételek készülnek. Szerintem praktikus és ideális megoldás a gyors és higiénikus takarításhoz, még a kislányom is élvezettel segít letörölgetni az asztalt és a konyhapultot.

2016-04_nora_dettol_1200x7006_jav1

Ha Te is szeretnéd kipróbálni és szívesen NYERNÉL egy hónapra elegendő Dettol ajándékcsomagot, akkor csak meg kell írnod Nekem blog vagy fb kommentben – kizárólag az ilovemom oldalán kommentelők vesznek részt a játékban – hogy számodra mik a legfontosabb kritériumok egy tisztítószer megvásárlása kapcsán?

A poszt megosztóit külön jutalmazom!:)

*A biocidokat biztonságosan alkalmazza! Használat előtt mindig olvassa el a feliratot (címkét) és a használati utasítást!