Lifestyle

Viva la vita…:)

Az olaszok igazán tudják, hogy hogyan kell élni és a kávéjuk is isteni, ezért sem véletlen, hogy a Nespresso idén két Limited Edition ristrettót alkotott – a Tribute to Milano és a Tribute to Palermo keverékeket –, amelyek a sokszínű és gazdag olasz kávékultúra előtt tisztelegnek.

milanpalerme_visuel_13.jpg

A Tribute to Milano keverékhez a pörgős és elegáns Milánó nyüzsgése adta az ihletet; ebben a városban az emberek egy bárban állva, gyorsan hörpintik fel kávéjukat. Ez egy rendkívül aromás ristretto, eleganciáját a kifinomult, gyümölcsös aromák és az édeskés, gabonás ízjegyek kellemes egyensúlya adja.

milanpalerme_visuel_2_aveccapsule.jpg

A divat fővárosában a gyors kávézási szokások mellett semmit nem bíznak a véletlenre. Szeretik az egyedi és dizájnos körítést, ezért ezzel a Fügés-mézes Capuccino recepttel kápráztatják el a rajongókat:

Hozzávalók: 1 teáskanál fügedzsem, 2 teáskanál méz, 2 Tribute to Milano kapszula, Cantuccini a dekorációhoz, Tej

Tegyél egy teáskanál fügedzsemmet egy csésze aljára, majd öntsd a 2 Tribute to Milano ristretto-t a dzsem tetejére. Tegyél mézet a tejbe, és készíts tejhabot. Ha kész öntsd a tejhabot óvatosan a kávé tetejére és szórd meg Cantuccini morzsákkal! Íme…:)

fuges_mezes_capuccino.png

Tribute to Palermo egy erőteljes, intenzív ízvilágú és testes ristretto. Ez a kávé a szicíliai piacok illatorgiáját idézi, és ízvilágát kakaós aromák, fűszeres, borsos jegyek színesítik. Az erőteljes pörkölés előhozza a kávé kakaós aromáit és fűszeres, borsos ízjegyeit.

milanpalerme_visuel_3_aveccapsule.jpg

Szicília “fővárosa” a legmagyarabb olasz város, talán a dél-európai és az észak-afrikai kultúrák keveredése is teszi ennyire különlegessé. A könnyed életstílus és a kreativitás itt sem utolsó szempont, amit ez a Rozmaringos&Málnás Latte macchiato is tükröz:

Hozzávalók: 2 teáskanál málnadzsem, 2 cl rozmaringszirup, Tej, 1 Tribute to Palermo (40ml) kapszula

Helyezz málnadzsemmet egy pohárba. Készíts a tejből és a rozmaringszirupból tejhabot. Öntsd a tejhabot, majd egy kevés meleg tejet a pohárba, majd a tetejére mehet az espresso!

rozmaringos_palermo.jpg

Én már alig várom, hogy megízleljem őket és Te?