Divat

50 év után vissztér a Fjällräven Greenland kollekciója

Fél évszázaddal megjelenése után a Fjällräven újragondolja az ikonikusnak számító Greenland kollekcióját, és azt korszerű, környezetbarát innovációkkal és technológiákkal felvértezve teszi újból elérhetővé a vásárlók számára. A Greenland Updated termékcsalád a grönlandi házak színvilágát idézi, és a fenntartható anyaghasználat, a funkcionalitás, és a ruhaipari hagyományok mellett foglal állást.

A Greenland Jacket túrakabátot korábban a grönlandi sarkvidéki expedíciója ihlette. Az anyagra bármikor felvihető és lemosható víztaszító Greenland Wax viaszrétegnek köszönhetően a legkülönbözőbb időjárási körülmények között is használható.  Ezeket a hagyományok is megjelennek az új Greenland Updated kollekcióban, amelynek legtöbb darabját a legújabb ruhaipari trendeknek megfelelően saját gyártású, környezetbarát G-1000 Eco anyagból készít.

Az, hogy mennyire vízhatlan egy termék, meghatározó fontosságú az outdoor ruházatok esetében. A per- és polifluorozott vegyületekkel (PFC-kkel) történő impregnálás mind a mai napig az egyik leggyakrabban használt megoldás az outdoor iparban, annak ellenére, hogy ezek az illékony anyagok rendkívül károsak a környezetre és egészségre, lassan bomlanak le, és már a világ legtávolabbi, eddig érintetlennek hitt pontjain is megtalálhatók. Feltehetően a PFC vegyületek nem csak a termékek gyártása, hanem viselése közben is könnyen a környezetbe kerülnek. A Fjällräven ezért döntött a PFC-mentes impregnálás mellett, és alkotta meg a G-1000-es anyagot, a Greenland Updated termékek legfőbb összetevőjét, amelyek a méhviaszból és paraffinból készült Greenland Wax viasztömböt használva bármikor környezetbarát módon impregnálhatók.

Ez izgalmasan hangzik így laikusan olvasva, de aki profi a túrázásban, Ő biztos, hogy nagy hasznát veszi ezeknek az innovációknak!:)