Gyerek, Lifestyle

5+1 tipp az Emirates-től kisgyerekekkel utazóknak

Mi már megtapasztaltuk, hogy milyen kisgyerekekkel utazni és bizony ennek a megszervezése nagyon összetett feladat. Nagyon aggódtam azon, hogy mi az, amit otthonfelejtetünk, illetve azon is, hogy minden a “tervek” szerint haladjon, bár azt gondolom, hogy mindenkit érhet váratlan fordulat, amire érdemes felkészülni. Ez az az időszak, amikor családok ezrei kelnek útra, hogy a jól megérdemelt nyári vakációjukat töltsék. A babákkal vagy kisgyermekekkel utazók számára azonban extra kihívás, hogy megfelelően készüljenek fel a légiutazásra. Az Emirates élen jár a családbarát utaztatásban, hiszen mind a járatokon, mind pedig a szárazföldön kiemelt odafigyeléssel készülnek családos utasaik fogadására.

Összegyűjtötték azokat a tippeket, amelyek segítségével kisgyermekkel is kényelmesen kezdhetjük meg a várva várt szabadságot, szerintem nagyon hasznosak a tippek.

  1. Ne felejtsük otthon a gyermek útlevelét, de ez még nem elég!

Szerintem teljesen jogos ez a pont, sokszor a legfontosabb dolgok maradnek le a nagy koncentrálásban. Szerintem azt mindenki tudja, hogy külföldre utazáskor a gyerekeknek is szükségük lesz saját útlevélre. Ezen kívül érdemes magunkkal vinni a gyermek születési anyakönyvi kivonatát vagy oltási könyvét is, mert ha saját és gyermekünk vezetékneve különbözik, előfordulhat, hogy igazolnunk kell a szülő-gyermek viszonyt, így azt is, hogy jogunk van külföldre utazni vele.

  1. Csomagoljunk okosan a kézipoggyászba!

Ha csecsemővel vagy kisgyermekkel utazunk, a kézipoggyászunkban mindig legyen elegendő mennyiségű törlőkendő, pelenka, zsebkendő, tápszer (ha szükséges), néhány játék, egy kis takaró és váltóruha. A légitársaság kisbabákkal és gyermekekkel utazó utasai számára extra kézi- és feladható poggyászt is biztosít, hogy kényelmesen elférjen minden holmi. A kisgyerekes családok az elsőbbségi utasok után elsőként szállhatnak a gépbe, így nyugodtan előrefáradhatnak a sor elejére a kapuknál.

  1. Érkezz időben!

Érdemes korábban elindulni és elegendő időt szánni arra, hogy kiérjünk a reptérre! Egy kisgyermekkel bármikor előfordulhat, hogy etetés vagy tisztába tevés miatt meg kell állni – ezt fontos belekalkulálni az utazási időbe. Nagyobb reptereken megkönnyíti a terminálok közötti gyors átjárást, ha babakocsival közlekedünk, de a bőröndkocsikon is sok gyerek szeret utazni…:)

  1. Időzítsük az etetést!

Ha tehetjük, halasszuk a szoptatást vagy az etetést a felszállás vagy landolás idejére, ugyanis nyelés közben a babák könnyebben kiegyenlítik a fülükben a nyomást, így az nem dugul be a magasságváltozás miatt. Próbáljuk meg az etetést több, kisebb adagra felosztani, hogy jusson a felszállás és a landolás idejére, illetve akkorra is, amikor a baba nem akar elaludni. A nagyobb gyermekeknek válogassunk az Emirates speciálisan összeállított gyerekmenüjéből. Mindemellett magunkról se felejtsünk el gondoskodni: fogyasszunk sok vizet, mert a repülés és a szoptatás egyaránt dehidratál.

  1. Nem mindegy, hová ülünk

Ha kisgyermekkel utazunk, üljünk a folyosó melletti ülésre, így könnyebben mozoghatunk. A légitársaság az Economy osztályán az első, nagyobb lábterű sor üléseit kisgyermekkel utazók számára tartja fent, továbbá a mosdókban pelenkázóasztal és babacsomag is helyet kapott, ami saját tapasztalatból kiindulva is tudom, hogy nagy segítség.

+1. A rettegett unalomküszöb…:)

A kisgyermekekkel utazók számára igazi kihívást jelent, hogy minél későbbre halasszák a rettegett unalomküszöb elérését. Dr. Sandi Mann, az angliai Central Lancashire-i Egyetem gyerekpszichológusa szerint, ha egy gyermek számára túl sok játék alternatívát kínálunk fel, akkor a gyerek egy adott játékkal kevesebb időt játszva hamarabb unatkozni kezd. Az egyszerűbb kellékek, mint a papír és néhány színes ceruza, a kedvenc plüss sokkal tovább leköthetik a kicsik figyelmét.

Az Emirates fedélzetén elérhető Lonely Planet Kids játékcsomagok játszva tanítják meg a gyermekeket arra, hogy az utazásaik során minél többet fedezzenek fel a világból, amit leszállás után is magukkal vihetnek.

Neked is van még hasznos tipped a repüléshez?