Lifestyle

A termőföld csupán a kezdet…

Megalkotni a világ legősibb és legkülönbözőbb kávé termőterületeiről valami különlegeset és semmihez sem foghatót: ez volt a Nespresso célja, amikor létrehozta a legújabb, Master Origin kávékollekcióját. Felkutatták azokat a kivételes kávémestereket, akik nem csak ismerik termőterületük adottságait és értékeit, hanem szerettek volna a hagyományos kávéfeldolgozási eljárások újragondolásávala megszokottól eltérőt és egyedit alkotni. Fedezd fel Te is a közös munka eredményét: Indonézia, Etiópia, India, Kolumbia és Nicaragua ízeit, amelyek a kávémesterek szakértelmét és a helyi kávéfeldolgozási tradíciók összhangját hozzák el otthonunkba.

De mit is jelent ez pontosan? Például bevezették a késői szüretelést Kolumbiában, továbbfejlesztették és újra meghonosították a „Black Honey” eljárást Nicaraguában. A helyi kávémesterekkel együttműködve először kezdtek Robustát termeszteni India monszun által érintett területein, és új eljárásokat dolgoztak ki nedvesen hántolt indonéziai és száraz feldolgozású etiópiai kávékhoz. Így született meg az India, az Indonesiaa Colombia, a Nicaragua és az Ethiopia, vagyis az öt, nagyon különböző karakterű kávé, amely mind a termőterületek, a helyi tradicionális eljárások és a kávémesterek szakértelmének különleges összhangját hozza el nekünk.

Master Origin Indonesia – Nedvesen hántolt Arabica kávéval
Ízprofil: gazdag és fás

A Master Origin Indonesia íze a nedves hántolás különleges módszerétől ilyen gazdag és bársonyos karakterű, amelyet dohányos ízjegyek és kellemes, trópusi fás illatok tesznek igazán egzotikussá.

Master Origin India – Monsoon Robusta kávéval

Ízprofil: intenzív és fűszeres

A Master Origin India kávéban található Robusta szemek a szüret után fél évig a monszun szelek sós levegőjében érlelődnek, így alakul ki bennük a fás, fűszeres ízvilág, illetve a magával ragadó testesség.

Master Origin Ethiopia – Száraz feldolgozású Arabica kávéval
Ízprofil: virágos és élénk

A Master Origin Ethiopia egy édes, virágos ízvilágú kávé, amelyben a száraz feldolgozásnak köszönhetően az érett gyümölcsök ízjegyeitől kezdve a narancsvirágig számtalan aroma felfedezhető.

Master Origin Nicaragua – „Black Honey” eljárással készült Arabica kávéval
Ízprofil: édes és harmonikus

A Master Origin Nicaragua a kávégyümölcs cukorrétegéből nyeri különlegesen édes, gabonás ízjegyeit, amelyet selymes textúrája tesz felejthetetlenné.

Master Origin Colombia – Késői szüretelésű Arabica kávéval
Ízprofil: gyümölcsös és vibráló

A Master Origin Colombia egy frissítően gyümölcsös ízvilágú kávé, amelyben a késői

szüretnek köszönhető érett, lekváros illatokat a fekete ribizli és az áfonya vibráló ízjegyei teszik még izgalmasabbá.

Ahhoz pedig, hogy megértsük, mitől olyan kivételesek ezek a kávék, meg kell kóstolni őket!:)

Ha további részleteket is szeretnél megtudni az újdonságokról, akkor érdeklődj a Nespresso Boutique-okban vagy a www.nespresso.com oldalon!