Gyerek

A tökéletes babakocsi kiválasztásának kritériumai!

Egy Anyának rengeteg baba kiegészítőre van szüksége, melyek a mindennapi életében játszanak meghatározó szerepet és melyekkel nagy mértékben megkönnyítheti az életét. Ezeknek az eszközöknek a körét csak akkor lehet tudatosan szűkíteni, amikor már megtapasztaltuk egy kisgyermek körüli teendőknek a sorát és már benne vagyunk a rutinos mindennapokban. Az első kislányom, Lilien születésénél is körültekintő figyelemmel választottam ki a szükséges kiegészítőinket, mégis van olyan eszköz, mint például a babakocsi, a bébiőr, stb., melyeket most, a második kisbabánk érkezésénél újratervezek!

babkocsi-mix

Mi nagyon szeretünk menetelni és kirándulni, ezért számunkra a babakocsi kiválasztása nagyon fontos szempont és bár elsőre nagyon egyszerűnek tűnik a jó döntés, mégis tapasztalatból mondom, hogy egyátalán nem az! Nézzük, hogy melyek a legfontosabb tényezők a választásban, melyek természetesen személyenként eltérőek lehetnek:

-az ár/érték arány úgy gondolom, hogy minden családban meghatározó szempont, mégis a babakocsi esetében fontos, hogy nem szabad az olcsóbb, gyengébb minőségre hagyatkozni, mert hosszú távra választjuk és fontos a termék minősége

– a strapabíróság létfontosságú, hiszen több éven keresztül, naponta akár több órán át vagy egész nap is használhatjuk, így a masszív váz és a hozzá tartozó kiegészítők meghatározóak

-a kihasználhatóság és variálhatóság szempontjából a multifunkcionalitás is létfontosságú, szerencsére ebben a kategóriában már rengeteg modell közül válogathatunk. Nekem fontos volt, hogy legyen mózes kosár, újszülött hordozó és sportülés is a tartozékok között.

-a Férjem és én is nagyon magasak vagyunk, ezért számunkra az egyik legfontosabb szempont az állítható tolókar, mely sajnos nem minden modell esetében kivitelezhető

-a kényelmes használat fontos eleme, hogy ne legyen bonyolult a váz szerkezete és csak 1-1 gomb megnyomásával lehessen változtatni az egyes elemek felszerelését, illetve az összecsukása is egyszerű legyen

-én szeretem a dizájnos termékeket, ezért a választásánál a modern külsőt is figyelembe vettem, illetve a szürke színt preferáltam a koszolhatósága és a variálhatósága miatt

2016-11_nora_asti-kids_1200x700_jav2
Ezek alapján a kritériumok alapján indultunk el nézelődni és az AstiKids oldalán meg is találtuk a FreeOn Trio Star babakocsit (137.990 Ft), mely egy jó választásnak bizonyul, hiszen az alábbi kiegészítőkkel és tulajdonságokkal mind-mind fel van szerelve:

-3 részből áll: mózeskosár, babahordozó újszülött kórtól és sportrész 6 hónapos kórtól

  • mózeskosár: téliesíthető lábzsák résszel variálható, ami a márciusi babánk miatt szükségszerű. Egy irányban lehet felhelyezni, kupolateteje több állásban használható + van egy kis napellenző része is, ami majd nyáron lesz fontos. Kétféleképpen hordozható a kétoldali heveder vagy középen a kapaszkodó rész segítségével.
  • babahordozó: ez az elem is csak szemből helyezhető fel, 0-13kg-ig javasolják, kb.1 éves kor használható, de nyilván ezt befolyásolja a pici mérete is. A gépjárműbe kötelező a használata, az első ülésre menetiránynak háttal lehet használni és csak abban az esetben, hogyha a légzsák kikapcsolható.
  • a sportkocsi része már át is fordítható, kagylóüléses, ami azt jelenti, hogy a háttámla és az ülőfelület egybedől. A háttámla gombnyomásra 3 pozícióban, egészen vízszintes szögig dönthető, emellett a lábtartó is külön állítható, ami mind mind a baba kényelmét szolgálja. Kupolateteje teljesen ráhajtható az ülő részre, de ki is cipzározható a szellőztetés, illetve a több árnyék biztosítása érdekében.

-a tolókar több magasságban – 4 fokozatban – állítható és ennek a segítségével kell összecsukni a babakocsit is. Írtam, hogy ez a magasságunk miatt nekünk nagyon fontos, de szerintem nem csak nekünk célszerű!

-nagy kerekeinek köszönhetően a városban és terepen is ideális. A hátsó kereke fékezhető, az első pedig bolygósítható vagy fixálható is, ami szintén meghatározó elem a terepviszonyoktól függően.

-ennél a modellnél egy alsó bevásárlókosár és egy esővédő is tartozék, ami szintén jó szolgálatot tud tenni egy shopping túrán, illetve egy rosszabb időjárás esetén.

2016-11_nora_asti-kids_1200x700_jav22

Ennek a modellnek vannak még olcsóbb változatai is, de ahogy korábban is említettem a babakocsi kiválasztásánál érdemes egy kicsit többet áldozni, hogy a spórolás a végén ne okozzon többletköltséget! A másik két modell a FreeON Smart trio (107.990 Ft) és a FreeON Spring trio (75.990 Ft) babakocsi szettek.

A Smart Trio babakocsi is multifunkciós, 3 részből áll, könnyen manőverezhető, lapra csukható, állítható dölésszögű tolókaros, bolygósítható és felfújható kerekű, központi fékrendszeres, állítható háttámlás, bevásárló hálós, levehető/mosható huzatos. Barna és barna-lila színekben megvásárolható.

A Spring Trio babakocsi is multifunkciós, könnyű fémvázas, kicsi lapra csukható, kerekei bolygósíthatóak és fixálhatóak, állítható háttámlás és lábtartós, levehető karfás, bevásárlókosaras.

Remélem, hogy a tapasztalataimmal tudtam Nektek segíteni a tökéletes babakocsi kiválasztásában! Az Asti Kids oldalán egyébként nemcsak babakocsik között válogathattok, hanem rengeteg baba- és kismama kiegészítő is megtalálható. A termékeket akár a BabaExpo-n is meg tudjátok nézni közelebbről, de online vagy a cég márkaboltjában (1095 Budapest, Soroksári út 110-112.) is meg tudjátok vásárolni őket.