Divat

Age of Aquarius

Az új év kezdete, december és január fordulója, mindig reményteljes, elhatározásokkal teli, álmokban és gyönyörű víziókban gazdag időszak. A Reserved új női kollekciója a kiváló példa erre: letisztult és finom, ugyanakkor gyakorlatias aspektusai a valóságban gyökereznek.

Az Age of Aquarius kollekció megalkotásának alapgondolata a halász és a sellő legendája, pontosabban a két világ összecsapása: pragmatikus, praktikus, éteri és szimbolikus. Ez az elbűvölő történet tele van ellentétekkel és különbségekkel, melyek mégis vonzzák egymást. A tündérmese szerint egy sellő – bármilyen hihetetlen – megígéri, hogy biztonságos tengeri útvonalon vezeti el a halászt és megóvja a veszélyektől. A halász annak ellenére, hogy józan gondolkodású, hagyja, hogy a sellő ígérete magával ragadja. A kampány főszereplője Małgosia Bela, aki már több kampányban is dolgozott a Reserved-del. Magda Wunsche és Agnieszka Samsel fényképezőgépének lencséjén keresztül ismerjük meg a márka finoman sejtelmes kollekcióját.

A kollekció színvilágát a jeges tengeri táj ihlette: a víz és az ég fagyos kékje, a homok krétás árnyalata és a tengeri hab törtfehér színe. A kiválasztott anyagok szabása tükrözi a víz alatti korallok, sziklák és gyöngyök világát. A letisztult tervezésnek köszönhetjük a kényelmes és funkcionális, mégis váratlan és modern megoldásokkal készített ruhákat. A kollekcióban találunk finom, mégis praktikus darabokat: a világoskék, halászkabát-ihlette dzsekit, a vanília színű pulcsit vagy ingkabátot. 

Ezeket nadrágok egészítik ki, köztük a horgásznadrágra emlékeztető kantáros nadrág, jellegzetes csatokkal és hangsúlyos elülső zsebbekkel. Az előbb említett darabok éles ellentétben állnak a rendkívül finom, csipkés vagy akár átlátszó, romantikus hangulatú, ráncos derekú ruhákkal, szoknyákkal, széles fodrokkal, a túlméretezett dekoratív gallérral ellátott ingekkel és passzos garbókkal, melyek textúrája a tengeri habot idézi. A kollekciót végül a puha pulóverek és kötött nadrágok teszik teljessé.

A kiegészítők a tenger mélyére kalauzolnak bennünket. A sellők víz alatti világa ihlette a kézzel font gyöngy kézitáskát korall inspirálta rojtokkal, a gyöngyös hajcsatokat és a szemüvegláncokat, selyemkendőket. Olyan praktikus termékekkel egészítik ki, mint a magas szárú gumicsizma, bakancs és a törtfehér tengerészzsák ihlette táska.

A kollekció 2021.01.22-től, online elérhető a Reserved webshopjában: a http://bit.ly/AgeOfAquariusKollekció oldalon.