Lifestyle

Amikor tényleg a méret a lényeg!

Finish nyito

Egy nagyobb felújításnál vagy az új otthonunk berendezésénél az egyik legfontosabb projekt a konyha megtervezése. Általában ez az a helyiség, ahol a legtöbb időt töltjük és ezzel arányossan az itt található eszközök is a legdrágábbak. Számos szempontot kell figyelembe vennünk, hogy ne csak stílusos, de praktikus, és kényelmes is legyen új konyhai birodalmunk. Ha pedig kisméretű konyhánk van, igen leleményesnek kell lennünk, hogy mindennek helyet találjunk benne, amire szükségünk van.

konyha mix

Minden háztartásban vannak „nemszeretem” munkák, egyesek utálnak vasalni, mások ablakot mosni, de a legtöbb nő a mosogatást teszi az első helyre az utálatos konyhai teendők képzeletbeli listáján. Pár tányért még gond nélkül elöblít az ember kézzel, de órákig mosogatni kimerítő és időigényes munka. Nem véletlen, hogy a mai modern konyhákban szinte már alaptartozék a mosogatógép.

Finish mix mosogatógép

A mosogatógép a mosogatótálca előtt töltött hosszú órákat percekre redukálja, és még a pénztárcánkat is megkíméli. Ennek ellenére mégis sok háziasszony ódzkodik a mosogatógép használatától. Gyakori panasz, hogy a gépek túl nagyok, rengeteg vizet és áramot fogyasztanak, hogy szét kell verni, át kell alakítani a vízcsöveket, ha be akarjuk szerelni őket.

Igyekszem segíteni eloszlatni a tévhiteket:

  • Egy 13 terítékes gép ki- és bepakolása csupán pár percet vesz igénybe, míg ugyanennyi teríték kézzel történő elmosogatása, eltörölgetése akár 60 percbe is beletelhet
  • A mosogatógép vízből és energiából is kevesebbet igényel, mint a kézi mosogatás
  • A gépi mosogatással óvjuk egészségünket is, hisz a 65-70C° fokos víz garantáltan elpusztítja az összes kórokozót. A Finish® gépi mosogatószerei pedig több aktív hatóanyagot tartalmaznak, mint a kézi mosogatószerek, ami segíti az ételmaradékok feloldódását és eltávolítását, így a mosogatógépben elmosott edények csodálatosan ragyogva, és a kézi mosogatás után gyakran tapasztalható foltoktól mentesen kerülnek ki a gépből.
  • Az Electrolux legújabb szabadon álló mosogatógépeit bármikor beállíthatjuk lakásunkba, nem szükséges megvárni vele a konyhafelújítást, és átterveztetni a csőrendszert. A gépek megalkotásakor azokra is gondoltak, akik kevés edényt használnak, vagy kisebb konyhával rendelkeznek,  9-13 és 15 modellek közül válogathatunk.
  • Aki a hatékonyságra szavaz, az Electrolux mosogatógépek AutoFlex vagy FlexiWash® programjával és a Finish® All in 1 Max vagy Quantum Max gépi mosogatószer tablettáival egyszerre mosogathatja el az üvegpoharakat és a zsírosabb lábosokat is.

Fontos észben tartani, hogyha azt akarjuk, hogy mosogatógépünk hosszú életű legyen, havonta egyszer tisztítsuk meg! A Finish® mosogatógép tisztító hatására a mosogatógép belsejében lerakódott szennyeződések, zsír és vízkő biztonságosan és hatékonyan lebomlanak, még a nehezen elérhető helyeken, mint például a fűtőelemen és a permetezőkarokon is. A ráfordított idő és gondoskodás kellően meg fog térülni! Próbáld ki, tényleg hatékony, én is ezt használom!:)