Lifestyle

Anti-aging terápia és pozitív bioenergia himalája sólámpával!

Salus április nyito

A héten megkezdődött a mogyorófélék virágzása és sajnos ezt az jelenti, hogy fokozottan megnő a pollenkoncetráció, mely az allergiásoknál komoly szénanáthás tüneteket vagy annál is komolyabb reakciókat produkálhat. Én nem is gondoltam, hogy ez mennyire kellemetlen tud lenni, egészen addig, amíg a Férjemet nem láttam ilyen állapotban. Közel tízféle allergén növény pollenje – mogyoró, éger, kőris, nyárfa, ciprus, tiszafélék, juhar, fűz, gyertyán, nyír – is előfordulhat egyszerre a levegőben, melyek hirtelen és gyorsan leterhelhetik a szervezetet. Érdemes megelőző terápiákat is alkalmazni, illetve az otthonunkban is számos olyan terméket beszerezhetünk, melyek a segítségünkre lehetnek! A saját tapasztalatomból kiindulva összegyűjtöttem Nektek néhány olyan terméket, melyek hasznosak lehetnek a lakásba:

allergia mix

Amikor a kertes övezetbe költöztünk reggelente sokszor kaparó torokkal ébredtem és egyből arra gondoltam, hogy a kislányomtól megint elkaptam valami borzalmas vírust. Ez az állapot szerencsére nem fokózódott, ezért egy pár hét után rájöttem, hogy ez amiatt van, mert nagyon száraz a levegő a lakásunkban. A Férjemnek az asztmás reakciója miatt többször köhögési rohama is volt, ezért elhatároztam, hogy utánanézek, hogy mivel tudnám a lakásunkban a levegőt frissebbé, páradúsabbá varázsolni.

_DSC0361 small logo

Rengeteg keresgélés után választottam ki a Steba LB5 –ös (37.330 Ft) párásító készülékét, aminek a megvásárlását szerencsére azóta sem bántam meg. A készülék design-ja sem volt utolsó szempont, de emellett rengeteg olyan tulajdonsága is van, mellyel többféle módon is szabályozhatom:

-be tudom állítani a fújás inzenzitást és mértékét

-időzíteni is tudom a párásítást, ezért lefekvés előtt egy órával mindig bekapcsolom

-egy külön funkciónak köszönhetően „erdei” friss levegőt is tud produkálni a készülék

-a kislányom szobájában nem szeretem lehűteni a levegőt, ezért fűtő funkciót szoktam alkalmazni, így melegebb levegőt párologtat

-távirányítója is van, így messziről is elindíthatom és lekapcsolhatom

Szóval ez egy természetes megoldás, mellyel nem csak egészségünkért, hanem környezetünkért is rendkívül sokat tehetünk.

Collage_Fotorbeurer mix

A választásnál a másik nagy kedvencem a Beurer LB44-es levegőpárásítója volt (21.790 Ft), mely hasonló funkciókkal bír, de nekünk nagyobb felületet kellett áthidalnunk, úgyhogy a nagyobb teljesítményű és víztartályú készülket választottuk!

himlaya mix

A párásító készülékek mellett nyugodtan alkalmazhatunk sólámpákat is. Tudományos vizsgálatok bizonyították, hogy a sólámpa biofizikai tulajdonságai pozitívan hatnak az emberi közérzetre, melyek a természetes ionizáción, az elektromágneses rezgésen és a kristályos átlátszó felépítésből eredő fényhullámokon alapszanak. Tulajdonképpen a sókristályok élet fontosságú negatív töltésű ionokat adnak le a szoba levegőjének, és az egészségre pozitívan ható bioenergiai erőket sugároznak, amiből nap mint nap energiát tankolhatunk. A só által leadott negatív töltésű ionok pozitívan hatnak a légutakra, az idegfájdalmakra, a magas vérnyomásra, az álmatlanságra, emellett bioenergiája hatással van az idegrendszer erősítésére, a hormonháztartásra, a szervezet méregtelenítési folyamataira, illetve az öregedési folyamat lassítására is. Szóval hölgyeim már csak anti-aging szempontból is érdems lehet egy ilyen Himalája sókristály lámpát (3285 Ft) beszerezni a hálószobába!

GWb6-01_MIX_H-4mAz otthoni aromaterápia is nagyon elterjedt, mellyel az idegrendszerünkre és az érzelmeinkre is tudunk hatni, emellett gyógyító hatással is bír. Az aromaterápia meghatározása szerint az illóolajok használatán alapul a gyógyeljárások összessége. Az Aromax illóolajok (885 Ft-tól) többféleképpen is használhatóak aromafürdő, belégzés, bedörzsölés, borogatás, inhalálás, masszázs vagy akár szaunázás közben is. Nem is gondoltam volna, hogy mennyi mindenre használhatóak, például:

-teafa: hurutoldó és gyulladáscsökkentő

-grapefruit: fertőtlenítő, nyirokkeringést elősegítő

-borsosmenta: emésztésjavító, görcsoldó, fájdalomcsillapító

-levendula: nyugtató, ellazító, vérnyomáscsökkentő

-kubeba: idegrendszeri tonizálószer (depresszió, idegesség, aggódás, stresz)

-citromfű: nyugtató, görcsoldó (alvászavar, szájsebek, gyomor- és szívpanasz )

Még rengeteg mindent sorolhatnék, de összefoglalva azt gondolom, hogy sokat tehetünk a családunk, egészségünk, otthonunk, környezetünk harmónikusabb működéséért! Én hiszek benne, hogy amennyire apró dolgok ezek, annyira nagy jelentőséggel bírnak a mindennapokba. Mi a budaörsi Salus Gyógypont üzletében szoktuk az ehhez hasonló termékeket beszerezni, mert minden egy helyen van és nagyon nagy a választék, akár gyerekcipőről, akár egészségügyi eszközökről, akár természetgyógyászati kiegészítőkről beszélünk!