Szépségápolás

Ápoló kényeztetés az urea erejével

Szerintem mindenki tapasztalta már, hogy a száraz bőrpanaszok a hideg időben fokozódhatnak: kellemetlen, húzódó, viszkető érzést tapasztalhatunk, ami elkísér minket akár egész nap. Az esti zuhanyzás szárító hatására ezek a panaszok egészen kínzóak lehetnek és nehézkes elalvást, vakarózással töltött, kicsit sem pihentető éjszakát eredményezhetnek.

Télen hajlamosak vagyunk kevesebb időt tölteni a szabadban vagy kihagyni a sportos programokat, pedig az aktív életmód a bőrünk állapotára is jó hatással van. A testmozgás javítja a keringést, ilyenkor több tápanyag jut el a szervekhez és a bőrsejtekhez egyaránt.

És hogy miért fontos bőrünket kívülről is rendszeresen ápolni?

 „Hosszútávon a kezeletlen száraz bőr védekezőrendszere is zavart szenved, ezáltal a környezeti allergének bejuthatnak a bőrbe, amik egyrészről ronthatják a már fennálló allergiás folyamatokat, tehát súlyosbíthatják azokat, vagy egy teljesen új ilyen folyamatot indíthatnak el. Ha a védekezőrendszer nem tud megfelelően működni, akkor a kórokozók is bejutnak a bőrbe és fertőzések alakulhatnak ki a bőr felszínén, de akár a mélyebb rétegeiben is.” – mondta el Dr. Solymosi Ágnes bőrgyógyász.

Nagyon száraz bőr esetén érdemes a rutin részeként egy hidratáló tusfürdő és testápoló együttesét alkalmazni. Az Eucerin UreaRepair PLUS termékcsalád 5% és 10%-os urea-tartalmú krémeket és ápolókat kínál, köztük kifejezetten arcra, kézre, lábra, valamint testre kifejlesztett termékekkel. 

  • Az Eucerin UreaRepair 5% Urea folyékony mosakodószer nagyon gyengéd tisztító összetevőket tartalmaz, ezért a száraz és rendkívül száraz bőr tisztítására is alkalmas. A formulát gazdagító urea és a természetes hidratáló faktorok megkötik a nedvességet a stratum corneumban (a bőr felső rétegében). A termék ideális napi használatra, mert hidratálja a bőrt és támogatja természetes védelmi funkcióját. Ajánlott fogyasztói ára: 6499 Ft/200ml
  • Az Eucerin UreaRepair PLUS 10% Urea testápoló megadja a száraz, érdes bőrnek azt a mindennapi ápolást, amire szüksége van. Az összetevők egyedülálló kombinációjával – urea, egyéb természetes hidratáló faktorok (NMF) és ceramidok – megköti a nedvességet és helyreállítja a bőr természetes védőrétegét, hogy megakadályozza a további nedvességvesztést. Ajánlott fogyasztói ára: 6999 Ft/250ml

Ha a száraz bőr mellett gyulladásos tünetek is fennállnak, az AtopiControl termékcsalád nyújt enyhítő megoldást a problémára, hiszen alkalmas az atópiás bőr mindennapos ápolására is a nem gyulladt és a gyulladt időszakokban egyaránt.

Extra tipp: A téli időszakban a gazdag ápolás mellett a fényvédelemről se feledkezzünk meg! A napsugarak, még ha nem is mindig látjuk őket ebben az időszakban is jelen vannak.

Az Eucerin® termékeket keresd a partnerpatikákban!

___