Szépségápolás

Az élet napos oldala – kockázatok nélkül!

Minden évben rengeteg foglalkozok a napvédelemmel, ezért idén is megnyitom a legújabb fényvédő szerek bemutatásának a szezonját. A Bioderma egy országos kutatásban, több száz válaszadóval mérte fel, milyen információkkal rendelkeznek az emberek Magyarországon a témakörben. Tudják-e például pontosan, mit jelent a faktorszám, vagy azt, hogy mikor érdemes naptejet használni? Vagy, hogy milyen típusú bőrre milyen fényvédő krémet kenjünk? Szerencsére a válaszokból kiderült, hogy az emberek jelentős többsége alapvetően tisztában van a fényvédelem fontosságával, ennek ellenére mindig szükséges tisztázni néhány alapfogalmat. 

A népszerűsítés érdekében indult el egy nagyszabású kampány, Fényvédelem Hete címmel. Az országos edukáció első lépéseként a Bioderma egy kerekasztal-beszélgetést szervezett, Prof. Dr. Wikonkál Norbert bőrgyógyász szakmai együttműködésével. A beszélgetésen Kovács Patrícia színésznő, Ráskó Eszter humorista és Winkler Róbert újságíró osztották meg személyes történeteiket, de a hatvan fős közönség soraiból is több kérdés és hozzászólás elhangzott, jelezve, hogy mindenkit érintő és fontos témáról van szó.

Az egyik fontos tisztázandó fogalom a napozók körében, a faktorszám. Felnőttként átlagosan 20 percet tölthetünk el a napon leégés nélkül, de fontos, hogy ez függ a bőrtípusunktól, fototípusunktól és az UV-sugárzás mértékétől is. A fényvédő faktor (angolul SPF=Sun Protec- tion Factor) azt adja meg, hogy az adott faktorszámú naptejet használva mennyi idővel tovább tartózkodhatunk a napon, anélkül, hogy leégnénk. Azzal is tisztában vannak az emberek, hogy a gyerekek bőre érzékenyebb, ennek megfelelően jobban is kell rájuk figyelnünk. Számukra speciális fényvédő krémeket kaphatunk, fontos feltérképezni a teljes kínálatot. Az egyes márkák minőségbeli különbséget leginkább az árak tükrözik, a legtöbben azt gondolják, hogy a patikákban kapható termékek megbízhatóbbak, ám fontos leszögezni, hogy a drágább nem mindig jobb, inkább az igényeinket kell előtérbe helyezni és ennek megfelelően választani.

A BIODERMA rengeteg napozó termékkel áll a vásárlók rendelkezésére, én most csak néhány terméket emeltem ki a portfóliójukból:

Photoderm KID 50+ – A szabadalom C-peptiddel alkotott speciális kombinációja, három természetes aminosav (metionin, arginin, glicin) származékot tartalmaz, mely erősíti a védelmet a gyermekek érzékeny és vékony bőrére veszélyes UVB sugárzás okozta DNS károsodás ellen.

Photoderm SPF 30 – a termékben valódi belső biológiai védelmet nyújt a Cellular Bioprotection. Ez az exkluzív szabadalom megőrzi, illetve stimulálja a bőr védelmi rendszerét (immunitását) napozás közben.

Photoderm MAX 50+ – MAXIMÁLIS védelmet nyújtó fényvédő krém, amely serkenti a bőr természetes védekező képességét.

Photoderm After-sun testápoló – bőrpuhító és bőrnyugtató összetevőkkel gazdagított: az allantoin és a ginkgo biloba gondoskodik a felhevült bőr megnyugtatásáról. A glicerin és shea vaj hidratálja és újrastrukturálja a bőrt, így gátolva a napozás utáni bőrszárazságot.

Photoderm MAX kompakt púder 50+ – az UVA/UVB sugárzás elleni, ásványi (fizikai) fényvédői kombinálják az optimális védelmet a napsugárzás káros hatásai ellen (napégés, napérzékenység, stb.) és a kitűnő bőrtoleranciát.

Photoderm LEB 30 – ez a Napallergia elleni spray biológiailag szabályozza az UV sugarak bőrre gyakorolt hatását a benne lévő optimális SPF 30 / UVA 30 aránynak köszönhetően. Az antioxidánsok és a szűrők hatékony kombinációjának együttes alkalmazása csökkenti a napallergia kialakulásának esélyét és súlyosságát. A Cellular Bioprotection® szabadalom fenntartja a bőr védelmi funkcióit és biológiailag védi a bőr integritását a DNS, a sejtek és a szövetek szintjén.

Phototerm Bronz Olaj SPF 30 – a BRONZ komplex serkenti a bőr természetes barnulási folyamatát. A felületi UVA/UVB fényvédő hatás (szűrési rendszer) mellett antioxidáns hatással is rendelkezik. Az E-vitamin védi a bőr sejtjeit a káros UV sugaraktól és megelőzi a bőr korai öregedését.

Figyeljetek Ti is a bőrötökre és használjatok napvédő krémeket!:)