Gyerek, Lifestyle

Az esős idő és a hozzá tartozó túlélő felszerelés!

Megérkezett az őszi, esős idő, ami megköveteli a megfelelő öltözékeket is. Én nagyon fázós vagyok, ezért már a kabátok is előkerültek a szekrényemből, de alapvetően nálunk az esőkabát és a gumicsizma a must have kiegészítő, ami egy komolyabb esőzés kapcsán bizony jó szolgálatot tud tenni! Rejtélyes módon a kislányom imád a tócsában és a sárban tapicskolni az óvodába menet és a kinti játék során is, aminek az az eredménye, hogy vállalhatatlan foltokat kell kiszednem a ruháiból és ennek sokszor aggódva kezdek Neki, pedig nem kéne…

vanish-sar-mix

Régen szinte minden alkalommal áztattam a foltos ruhákat, ami rengeteg időt vett igénybe és ha őszinte leszek akkor volt, hogy semmi értelmét nem láttam az egésznek. Ma már tudom, hogy elég ha a Vanish folteltávolítóval dolgozom, amit a sár és a koszfoltok esetében egy igen praktikus módon szoktam kivitelezni és ezt Nektek is ajánlom, mert hatásos:

  1. a “baleset” után ne hagyd megszáradni a foltot, hanem mosd le vízzel és kezeld elő
  2. először használj Vanish Gold Oxi Action folteltávolító port, amit a megfelelő arányban (1/4 kanál por és 3/4 kanál melegvíz) keverj elő is vidd fel a foltra, majd jól dörzsöld bele az anyagba (a keverőkanál speciálisan van kialakítva, úgyhogy nyugodtan használhatod a dörzsöléshez)
  3. hagyd a foltot 10 percig állni, majd a mosásnál a mosószeredhez is tegyél egy kanál Vanish Gold Oxi Action folteltávolító port, amit egyszerűen csak moss ki a szokásos módon és már kész is vagy!

Ez egy gyors, egyszerű és látványos folteltávolítás, amit ebben a kutyasétáltatós videóban is jól szemléltetenk! Azt gondolom, hogy a sárfoltok eltávolítása a gyerekruhák esetében is pont úgyanígy történik, így érdemes szemügyre vennetek, hogy a Vanish szakemberei hogyan küzdenek meg az ilyen jellegű szennyeződésekkel!