Szépségápolás

Az igazán hidratált bőr belülről születik!

Mindenki szereti, ha egy termékben minél több olyan hatóanyag van, mellyel hidratáltá és simává varázsoljuk a bőrünket, ezért is olyan fontos, hogy tisztában legyünk az összetevőkkel és a választásánál figyelembe tudjuk venni a számunkra legfontosabbakat. A ceramidok okkal váltak híressé a szépségápolásban, hiszen egyike azon fontos szereplőknek, amik segítenek megőrizni a bőr egészséges hidratáltságát. Azt hallhatjuk, hogy sok krém tartalmaz ceramidokat, de azt már kevésbé tudhatjuk, hogy ezek bőrbe jutása a méretük és a felszívódás mélysége miatt nem következik be maradéktalanul. A ceramidok emellett fényre és hőre érzékenyek, könnyen lebomlanak, még mielőtt a bőrünkre kerülnének, ezért is érdemes olyan terméket választani, amelyek belülről támogatják a bőrt a ceramidok intenzív termelésére.

A Dove tusfürdői és testápolói azért is olyan különlegesek, mert már önmagukban tartalmaznak olyan bőrazonos hidratáló összetevőket, amelyek bizonyítottan segítenek a bőrnek belülről előállítani a ceramidokat és ellenállóbbá tenni azt a kiszáradás ellen. Ez a gyakorlatban pedig csupán annyit jelent, hogy a szuper fejlesztéseknek köszönhetően, már zuhanyozás közben “észrevétlenül” puhává és hidratáltá varázsolhatjuk a bőrünket!

A Dove minden egyes tusfürdőjében megtalálható a Moisture Renew Blend

Megmondom őszintén, hogyha nem kapnék részletes sajtóanyagot az újdonságokról, akkor nem is vizsgálnám tudományos szemmel a kiválasztott tusfürdőimet és testápolóimat (sokkal inkább a márka dominálna), de mivel fontosnak tartom megosztani veletek a “kulisszatitkokat”, ezért elárulom, hogy mik is azok a ceramidok, és hogyan segítenek a bőrünknek:

A ceramidok olyan lipidek, amelyek természetes módon megtalálhatók a szarurétegben, a bőr legfelső rétegében. Habarcsként veszik körül a bőrsejteket, így segítenek megőrizni a bőr szerkezetét és nedvességtartalmát. A ceramidok táplálják és ápolják a bőrt, hozzájárulnak az egészséges védőréteg kialakításához, aminek hiányában bőrünk könnyen kiszáradhat, viszkethet vagy irritálódhat. Minden nő makulátlan bőrt szeretne, pontosan ezért olyan fontos, hogy a testápolásunk már a megfelelő tusfürdők kiválasztásánál kezdődjön!

Nem tudom, hogy tudjátok-e, de a Dove minden egyes tusfürdőjében és az általam ajánlott termékekben is – Nourishing Body Care rich nourishment tégely és Intensive kényeztető testápoló – megtalálható a Moisture Renew Blend mely bizonyítottan táplálja a bőrt, amivel szorosan együtt dolgozik saját ceramidjai előállításán. Míg más ceramidos termékek csak kezdetben hidratálják a bőrt, addig a Moisture Renew Blend-et a bőr folyamatosan használja fel a ceramidok előállításához, segítve a puha és selymes bőr megőrzését közvetlenül használat után és még utána, hosszú távon is. Lefordítva ez azt jelenti, hogy ezek a tusfürdők nem csupán a zuhanyozás után azonnal teszik sokkal simábbá a bőrt, hanem napról-napra egyre jobb formába hozzák. Ha kipróbáljátok, érezni fogjátok Ti is!

És ez még nem minden! Hiszen a Moisture Renew Blend mellett az összes Dove tusfürdőben és a fenti testápolókban még tartalmazza az alábbiakat is:

  • Sztearinsav és palmitinsav – ezek a bőrben természetesen is megtalálható lipidek, amik bizonyítottan beépülnek a bőrbe, és táplálják azt a tisztítás során. Ezeket Dove tusfürdők 2:1 arányban tartalmazzák, ami megfelel a bőrben természetesen előforduló arányoknak. A komplex a bőrbe hatolva az egyedi igényeknek megfelelően szívódik fel és segít megerősíteni a védőréteget, melynek eredménye a hidratált és finom bőr, illetve a tartós táplálás biztosítása
  • Glicerin – természetes vízmegkötőként magához vonja a nedvességet, így segít, hogy a létfontosságú nedvesség egész nap a bőrben maradjon, ami ugye annyit jelent, hogy nem engedi kiszáradni a bőrünket

Sajnos nekem extra száraz a bőröm, ezért a zuhanyzásom után mindig szoktam testápoló krémeket is használni. Ezt a tégelyes Rich Nourishment testápolót a terméktesztelés során próbáltam ki először, de azonnal elérte, hogy belszeressek. Nagyon könnyen kenhető, nem ragad és pillantok alatt felszívódik, ami számomra azért nagyon fontos, mert nem szeretem, ha sokáig kell várnom, mire egy krém beszívódik és felvehetem a pizsamámat. Ez egy finom hidratáló formula, mely intenzíven táplálja a száraz bőrömet és pillanatok alatt látványosan állítja helyre a vitalitását és finom puhává varázsolja azt. Azért is praktikus, mert kisebb neszeszerekben is kényelmesen elfér, de akár a táskánkban is magunkkal vihetjük, ha éppen egy kiruccanás során lenne rá szükségünk. Az illatát nem tudom szavakba önteni, isteni, mint általában a Dove termékeké!:)

Ahogy korábban is említettem állandó problémám, hogy a bőröm elképesztően száraz, ezért is voltam kiváncsi a Nourishing Body Care intenzív testápolóra, melyet kifejezetten nagyon száraz bőrre fejlesztettek ki. A termékben egyedi DeepCare Complex hatóanyag rejtőzik, emellett természetes bőrtápláló anyagok és gazdag esszenciális olajok elegyét is tartalmazza, amivel segít javítani a bőr állapotát és selymesen puhává varázsolja azt. Kevésbé sűrű állaga miatt nagyon könyen tudtam elkenni és nem hagyott zsíros érzetet a bőrömön. Nagyon tetszik, hogy a kellemes illatát még reggel is érzem a bőrömön és valóban javult a felszíne állapota már egy héttel a testápoló használat után.

Számomra újdonság volt még az is, hogy a Moisture Renew Blend mellett minden Dove tusfürdő DEFI-t és glicinátot is tartalmaz, melyek gyengéd tisztító anyagok – a DEFI az ikonikus Dove krémszappanban használt összetevő – a glicinát pedig egy nagyon gyengéd, a bőrt nem szárító tisztító összetevő, amely általában a prémium kategóriás arcápoló termékekben található meg. Azt hiszem sikerült minden olyan információt leírnom Nektek, amivel Ti is “közelebbről” is megismerhetitek a Dove termékek egyedülálló hatékonyságát. Ha Te is úgy érzed, hogy szeretnéd hosszú ideig megtartani a bőröd puhaságát és hidratáltságát, mindezt egy isteni illattal párosítva, akkor válaszd ki a kedvenc Dove termékedet és tapasztald meg a saját bőrödön a hatékonyságukat!

___