Lifestyle

Az új KLM World Business Class ülésein még Szécsi Zoltán is kényelmesen elfér!

Nagyon szeretek utazni és természetesen azt is, ha ezt kényelmes környezetben tehetem. Eddig még nem volt lehetőségem a repülőtéri VIP várókat és szolgáltatásokat kipróbálni, de egy izgalmas sajtótájékoztató keretein belül én is részese lehettem a luxus körülményeknek.

A KLM World Business Class kabin új, ággyá alakítható ülés volt a rendezvény fénypontja, mely tökéletes pihenést biztosít a holland légitársaság fedélzetein. A kabin átalakításakor nagy hangsúlyt fektetett a tipikus holland stílusjegyek kihangsúlyozására, ami a márka identitását is fémjelzi. Hogy melyek ezek?

  • a KLM személyzet egyenruháját a híres divattervező, Mart Visser álmodott meg, de nem is akármilyen koncepcióval.
  • egy dizájn ikon, Marcel Wanders szintén hozzájárul a Business Class luxusához a nevével fémjelzett terítékkel. Az új szerviz elemek készítésénél Wandersnek figyelembe kellett vennie a fedélzeti személyzet munkamenetét, illetve a környezeti megfontolásokat.
  • a légitársaság jellegzetes kék színű, delfti porcelánból készült miniatűr házait a World Business Class utasai kapják ajándékba, de az egyedi tervezésű darabok – amelyek mind különleges holland épületek élethű másolatai – ma már a gyűjtők nagy kedvencei is.

Hella Jongerius kézműves és ipari előállítási technikák kombinálásával hozta létre az új üléseket, melyeknél a funkcionalitás mellett a kényelmi szempontok is nagy szerepet játszottak. Az ülés és a nagy személyes tér biztosítja a diszkréciót, és ezzel együtt megteremti az otthon érzését. A szőnyegektől kezdve, a függönyökön át, a nagy puha párnákat és luxus anyagokat és az új ággyá alakítható üléseket egyaránt újjtervezte. A 206 cm hosszú ülések teljesen vízszintesre dönthetőek, így maguk az ülések nagyobb privát szférát, a beléjük épített áramforrások nagyobb kényelmet biztosítanak, míg a vadonatúj szórakoztató rendszer 18 colos képernyővel, HD minőségű filmekkel és 12 nyelvű érintőképernyős navigációs menüvel rendelkezik. A sajttájékoztatón Szécsi Zoltán vízilabdázó mutatta meg az új ülés nyújtotta lehetőségeket, melyek tényleg lenyűgözőek.

A KLM újítása között szerepel még az „Anytime for you” szolgáltatás, mely azt jelenti, hogy az utasok bármikor étkezhetnek a hosszú távú utazás során, így nem kell alkalmazkodniuk az eredeti felszolgálási tervhez. A holland légitársaság először johannesburgi, majd bangkoki, legutóbb pedig tokiói járatán is elérhetővé tette ezt, mely igénylésével az utasok öt kiváló fogást élvezhetnek, amikor csak kedvük tartja.

Nagyon tetszett az Air France és a KLM környezettudatos hozzáállása is. Hosszú évek óta szem előtt tartják a környezettudatos működést, legyen szó akár a repülőgépflotta modernizálásáról vagy járatoptimalizálásról. Emellett támogatják az éghajlati változásokkal kapcsolatos kutatásokat, finanszírozzák az erdőirtás ellen küzdő szervezetek tevékenységét és hozzájárulnak a bioüzemanyagok fejlesztéséhez is. 2013-ban például az új World Business Class-on lefektetett szőnyegek elkészítésekor például újrahasznosított norvég gyapjút és a KLM dolgozók korábbi egyenruhájának anyagrészleteit használta fel a vállalat. Ezzel a KLM lett az első légitársaság, ami olyan szőnyeget használt a járatain, amely követi a körkörösség elvét. Mi több, a már nem használható szőnyegeket a gyártó visszaveszi, hogy nyersanyagként újra felhasználhassa őket. Érdekes, ugye?

Megtudtam azt is, hogy az Air France – KLM négy fő pillérre koncentrál:

  1. csökkenteni szeretné az ökológiai lábnyomát,
  2. törekszik a fenntartható fejlődés beépítésébe a termékei és szolgáltatásai kapcsán is,
  3. bevezeti a felelős emberi erőforrás politikáját és
  4. hozzájárul azon területek fejlődéséhez, ahol a vállalat jelen van.

Remélem, hogy hamarosan én is élvezhetem az Air France és a KLM valamelyik járatát, addig is jelentkeztem a legújabb facebook pályázatukra a KLM Hungary oldalán, ahol egy 2 főre szóló KLM által biztosított retúr repülőjegyet lehet nyerni Budapest és New York között, Business Class besorolású osztályon! A játékra 2018. május 17. 24:00 óráig lehet jelentkezni, gyertek és játsszatok Ti is!:)