Gyerek

Bemutatták a világ első teljes testet védő légzsákkal ellátott autós gyerekülését!

Megérkezett az autós gyermekbiztonsági rendszerek újabb generációja. A menetiránnyal megegyező ülés körülbelül 50 százalékkal nagyobb védelmet nyújt az integrált légzsák technológiának köszönhetően, mint a hagyományos menetiránnyal megegyező ülések. Míg a hagyományos gyermekülések estében frontális ütközésnél a gyermek feje előre csapódik, addig az innovációnak köszönhetően az új ülés légzsákja ezredmásodpercek alatt aktiválódik, és a gyermek előtt C alakban kinyílik.

2012-ben a CYBEX forradalmasította a gyermekvédelmi rendszerek piacát a többszörösen díjnyertes Sirona ülésével, mely menetiránnyal ellentétes utazást biztosít. Különleges tulajdonságai, mint a forgathatóság, az egyszerű beszállás és a kiváló biztonsági értékek azóta már piaci sztenderddé váltak. Kilenc évvel később a CYBEX ismét a versenytársai előtt jár és úttörőként bemutatja új ANORIS T i-Size ülését.

Az új modell a biztonságot tekintve új iparági szabványokat állít fel. Az integrált légzsák technológiának köszönhetően a menetiránnyal megegyező ülés körülbelül 50 százalékkal nagyobb védelmet nyújt, mint a hagyományos menetiránnyal megegyező ülések. Mi több, a hagyományos hátrafelé néző gyermekülésekkel összehasonlítva az Anoris jobb általános teljesítményt nyújt az aktív és passzív védelem tekintetében. A menetiránnyal megegyező pozíciónak köszönhetően utazás közben is aktív maradhat a kapcsolat az ülésben helyet foglaló gyermekkel. Az Anoris T i-Size egyszerűen rögzíthető, lényegesen több lábteret és kényelmet biztosít, valamint könnyű beszállást a gyermekeknek.

„A légzsák évtizedek óta alapvető biztonsági elem a járművekben, baleset esetén megvédik a felnőtteket a súlyos sérülésektől. A CYBEX 2005-ös alapítása óta volt egy elképzelésünk egy olyan autósülésről, amely ezt a technológiát a gyermekek számára is elérhetővé teszi. Köszönhetően fejlesztési csapatunk az elmúlt 16 évben végzett kitartó munkájának és az új technológiáknak nagy büszkeséggel mutatjuk be a CYBEX Anoris T i-Size-t” – fejti ki Martin Pos, a CYBEX alapítója.

Egy hagyományos menetiránnyal megegyező autósülésben a gyermek rögzítése a biztonsági övvel történik, így frontális ütközés esetén a gyermek feje előre csapódik. Ennek elkerülése érdekében az Anoris T i-Size beépített légzsákkal ellátott védőpajzsa megvédi a sérülékeny fejet és a nyakat. A légzsák ezredmásodpercek alatt aktiválódik, és a gyermek előtt C alakban kinyílik.

A gyerekülést az UN R129/03-es szabványnak megfelelően alakították ki. Az ülés könnyen alkalmazkodik a gyermek növekedéséhez. 76 centiméteres magasságtól 115 centiméteres magasságig és legfeljebb 21 kg-os súlyig vagy hatéves korig használható – két évvel tovább, mint azt hagyományos gyermekülések lehetővé teszik. A szülők három kényelmes pozícióba állíthatják az ülést, így a gyermekek könnyebben elalszanak hosszabb utazások során. A gyerekülés életet menthet, használjátok Ti is!:)