Szépségápolás

Bőrápolási alapok minden korosztálynak

Az arcápolás a napi rutinunk része, hiszen minden nő számára fontos, hogy arcbőre üde és ragyogó legyen. Kevesen veszik azonban figyelembe, hogy a korunkkal nemcsak a bőrünk állapota, de igényei is megváltoznak. Hiszen mást kíván egy húszéves és mást, egy ötvenéves nő arcbőre. Az alábbiakban az innovatív svéd kozmetikumok, az Oriflame fejlesztőinek szakértelmét segítségül hívva szedtem össze, hogy a bőröregedésnek milyen jeleivel kell szembenézni a különböző életkorba lépve, illetve, hogy mit tehetünk életünk különböző fázisaiban a bőrünk fiatalításáért.

Oriflame

Először is kezdjük egy aranyszabállyal, amit nagyon sokan nem ismernek, így már az arcápolás alapjainál elbuknak. Rengeteg nőnél kizárólag az éjszakai és nappali arckrémek használata jelenti a bőrápolást, pedig ez még kevés az igazán látványos változáshoz, hiszen a megfelelő arcápolási rutin törzsét négy fontos lépés adja.

  • 1. Az első feladat mindig az alapos arctisztítás, amely fokozza a kozmetikumok hatóanyaginak felszívódását a bőrben.
  • 2. A második lépés a szemkörnyékápoló használata.
  • 3. Talán rengetegen nem is tudják, de a harmadik lépésként elengedhetetlen szérumok nagyon sokat segítenek az arcbőr fiatalításában.
  • 4. És végül jöhet a jól ismert nappali vagy éjszakai arcápoló krém negyedik lépésként. Persze ezt a négy lépést még számos hatékony kezeléssel kiegészíthetjük, melyek mind hozzájárulhatnak a bőrünk egészségének megtartásában. Az alábbiakban ehhez is nyújtunk majd segítséget.

Felmerül azonban a kérdés, hogy hány éves kortól, illetve hogyan érdemes megválasztani a bőrünk számára legalkalmasabb arcápolókat. Az Oriflame NovAge termékcsaládjának fejlesztői sokezer órás kutatás-fejlesztői munkával a hátuk mögött ezúttal nekünk is segítenek abban, hogy melyik korosztálynak mire érdemes odafigyelni. 

Oriflame

Fokozd az arcbőröd energiáját a Skinergise termékcsaláddal

Hidratálás és energetizálás a 20-as éveinkben

Sokaknak eszébe sem jut, de már egészen fiatal korban is érdemes tenni a bőrünk öregedése ellen, hogy megőrizzük arcunk fiatalságát. Már 20 éves kor felett is megfigyelhetjük a fakuló bőrtónust, a hidratáltság hiányát és a tág pórusokat a bőrünkön. A megfelelő arcápoló család használatával azonban segíthetünk a bőr energetizálásában, a fáradtság jeleinek és a finom vonalak, valamint a pórusok láthatóságénak csökkentésében. A Skinergise energizáló arcápoló termékei az öregedés első jeleire hatnak, azonnali hatást eredményeznek.

Oriflame

Jelentős és tartós ránccsökkentő hatás érhető el az Ecollagen termékcsaláddal

Kollagén is hyaluron a ráncfeltöltésért a 30-as éveinkben

30 éves kor felett már láthatóbb jelei lehetnek a bőr öregedésének. A fakó bőrtónus és a hidratáltság hiánya mellett érzékelhetjük a finom vonalak, ráncok megjelenését is, ekkor azonban még gyorsan és hatékonyan befolyásolhatjuk ezeket a változásokat.  Tudományos eredmények is alátámasztják, hogy az. ún Tri-Peptide technológia fokozza a kollagén termelődését, amely fontos szerepet tölt be a ráncok csökkentésében, az alacsony molekulasúlyú hyaluronsavval pedig akár azonnali eredmény is mutatkozhat a ráncfeltöltés terén, a növényi – akár acaiból nyert – őssejtkivonat pedig lassíthatja a bőröregedés folyamatait. Az Ecollagen termékcsalád láthatóan csökkenti már az első ráncok megjelenését, ragyogóvá és egészséges megjelenésűvé teszi a bőrt.

Oriflame

A feszesebb bőrért és a határozottabb kontúrért válaszd az Ultimate Lift termékcsaládot

40-es éveinkben alkalmazzunk elasztint a bőr megereszkedése ellen

40 éves kor felett az eddig felsorolt bőrtünetek mellett a bőr megereszkedésével is kell számolni. A lifting ebben a korban már fontos szerepet tölt be a bőrápolásban, ehhez pedig az elasztin termelődés serkentése járulhat hozzá. Ha pedig emellett a kollagén csökkenésének mértékét is meg tudjuk akadályozni a bőrben – például a nyáriorgonából nyert növényi őssejtkivonattal -, akkor sikeresen lassíthatjuk a bőröregedés folyamatát. Az Ultimate Lift termékcsalád 4 lépéses programjának hatására a bőr rugalmasabb, fiatalosabb, feszesebb lesz.

Oriflame

Az érett bőrre jellemző problémákra hatnak a Time Restore termékek

Szálljunk harcba a pigmentfoltok és a mélyebb ráncok ellen az 50-es éveinkben

A bőröregedés jelei 50 éves kor felett válnak igazán láthatóvá. Ekkor már megjelenhetnek pigmentfoltok, elveszíthetjük bőrünk feszességét, a ráncok a finom vonalak elhagyásával mélyülhetnek, egyre szárazabb lehet a bőrünk és a bőrtömörség hiányának hatására az arckontúrunk is tompulhat. Innovatív és tudományos alapokon nyugvó technológiákkal azonban tovább tudjuk fokozni a bőrben a kollagén termelését, ezzel csökkentve a mélyebb ráncok megjelenését, növelve a bőrünk vízellátottságát és tömörségét. A jól megválasztott növényi őssejkivonat pedig a bőrtömörség megőrzése mellett a pigmentfoltok eltüntetésében is segítségünkre lehet. A Time Restore termékek revitalizálnak, az érett bőr jellemző problémáira hatnak.

Oriflame

Ne feledkezzünk meg a kiegészítő kezelésekről

Persze bármilyen korúak vagyunk, nem árt kiegészítő kezelésekkel is támogatni napi arcápolási rutinunkat, melyben segítségünkre lehetnek az Oriflame ötödik évfordulóját ünneplő NovAge termékcsalád új, ún. ProCeuticals termékei, amelyek öt különböző módon szállnak szembe a bőr kihívásaival.

Ha egyenletesebb bőrszínre vágyunk, akkor érdemes belevágnunk a C vitamin erejével egy 4 hetes bőrfehérítő programba. A 10%-os C vitamin szérummal gátolhatjuk a melanin termelését bőrünkben, biztosítva az egyenletes bőrtónust. A makacsabb ráncok ellen az 1,1%-os retinol cseppek lehetnek a segítségünkre, melyek látványosan helyreállítják a bőr víztartalmát állandó használat mellett, serkentik a bőrünk sejtmegújulását és bőrünk felszínének textúrájában is jelentős javulást eredményezhetnek. A bőrhibák eltüntetésére és bőrünk megújítására hatékony megoldást jelenthet a hámlasztás, amely a száraz és elhalt hámsejtek eltávolításával hat a bőrünkre, elősegítve ezzel az új bőrsejtek képződését. A bőrfeszesítést a peptide-ben gazdag ampullákkal tudjuk elérni, végül pedig egy komplex összetevőjű, niacinamide-ot is tartalmazó fátyolmaszkkal fokozhatjuk bőrünk hidratáltságát és egészséges megjelenését. A niacinamide a B3-vitamin egyik formája, amely nemcsak erősíti a bőr felső rétegét, de pozitív hatása van a hámrétegre és a kollagén termelést is növeli.

A hatékony bőrápolás és az arcbőrünk megújítása csak egy karnyújtásnyira van, ne féljünk használni a kínálkozó lehetőségeket! Nézzetek szét az Oriflame legújabb termékcsaládjai között és válasszatok célzott bőrápolási csomagokat! 🙂

___