Szépségápolás

Csatlakozz Te is a Mindig Nő kampányhoz, amivel egy exkluzív fotózást is nyerhetsz Debreczeni Zitával!

Kihívásként, életcélként, feladatként élik meg a feléjük megfogalmazott elvárásokat a magyar nők – derül ki a Rossmann 2018-as kutatásából. Fiatal nők, kisgyermekes anyukák és háztartást vezető nők vallottak a nőiesség megélésével, az anyasággal és mindennapi kihívásaikkal kapcsolatos tapasztalataikról és gondolataikról az egyik vezető drogérialánc felmérésében. Az eredményekből kiderül, hogy többségük az általános társadalmi elvárások mellett a saját maga számára felállított – gyakran a környezeténél sokkal szigorúbb – követelményeknek igyekszik megfelelni, ezek sikeres teljesítése esetén érzi magát 100%-osan nőnek. Egyaránt fontos számukra a saját magukra és környezetükre vonatkozó igényesség, vagyis az ápoltság és a tisztaság érzése, az egészséges test és lélek fenntartása és a szeretteikről való gondoskodás.

Szuper hangulatban telt a Rossmann Mindig Nő kerekasztal beszélgetése, ahol Anyaságról, családdá válásról és a nőiesség megéléséről mesélt Lilu mellett Mádai Vivien, Epres Panni, és a férfi nézőpontot képviselő Bálint Ádám. Rengeteg mindenben magamra ismertem és szórakoztató volt az is, hogy másokban is felmerülnek olyan kérdések, amiket sokszor senkivel nem merünk megosztani.

„Amikor ott állsz a plusz kilókkal egy terhesség után, és nézegeted magad a tükörben, és nem tetszel magadnak, felteszed a kérdést, hogy hogyan tetszhetnék így másnak?”– dobta fel a kérdést Lilu. Bálint Ádám pedig gyorsan le is csapta azzal, hogy a feleségét ő akkor is szexinek találta, amikor éppen babát várt: „Én gyönyörűnek láttam a feleségem a plusz kilókkal is. És egyébként is milyen jogon mondtam volna neki, hogy menjen edzeni, vagy éppen figyeljen jobban oda az étkezésekre? Hiszen ő adott életet három gyönyörű gyermekemnek. Amikor benne már ott volt az igény, hogy szeretne sportolni vagy diétázni, akkor vigyáztam a gyerekekre amíg edzett vagy épp megfőztem a vacsoráját. A kezdetektől minden feladatot megosztottunk. Nem voltak női-férfi feladatok, pontosan tudom, mit kellett tennem, ha beteg a gyerek, és felváltva keltünk hozzájuk éjszaka.”

 Mádai Vivien anyukaként van élete legjobb formájában. Saját bevallása szerint az anyaságban találta meg a nőiségét. „Szó szerint belenőttem az anyaságba. Nagy útkereső voltam, színes hajakkal, sok szélsőséggel, de úgy érzem, amikor anyuka lettem, lenyugodtam. Úgy érzem, van miből építkezni, még akkor is, amikor sütőtök püré lógott a hajamból. Hozzáteszem, az első évben az volt a legfontosabb szempont, hogy a gyerekünket életben tartsuk a férjemmel, mi ezt ünnepeltük az első születésnapján.”

Liluból is előtörtek az emlékek: „A férjem nagyon sokszor elmondja, hogy bárcsak itt lenne már a kicsi, és akkor tudna segíteni. Bár emlékszem, Dávidnál szoptatás közben ott állt mellettem egy kulaccsal és egy szívószállal, hogy négypercenként igyak, mert akkor lesz tejem. Szerintem vagy 16 liter vizet megittam egy nap. Mondtam neki, hogy ezeket most felejtsük el.”– mesélte nevetve a műsorvezető. „Azt gondolom, nagyon fontos, hogy a férjtől, a családtól azt a támogatást kapjuk meg, amire vágyunk, mert mindenkinek mást jelenthet a nőiesség megélése. Nekem például nagyon jól esett, amikor Dávid három hónapos korában volt egy egynapos forgatásom. Szép sminkben voltam, szép hajban, szép ruhában.”

Epres Panni ehhez csatlakozva elmondta, ő például arra vágyott, hogy 24 órában anya lehessen. Náluk a klasszikus férfi-női szerepek működnek. „Éjszaka én keltem fel a gyerekekhez, ha betegek voltak, én adtam nekik gyógyszert, Tibor ilyenkor mindig hátra lépett, hogy az anyai ösztönnel nem tud vitatkozni”– mesélte Panni, majd a nőiesség megélése kapcsán hozzátette: „Az első terhességem alatt 30 kilót híztam, az első öt hónapban folyamatosan rosszul voltam, és csak az evés segített, tehát ettem. A végén szinte mozogni is alig tudtam. Az utolsó este pedig megrepedt a bőr a hasamon, na akkor azt abban a pillanatban nem úgy éltem meg, hogy a világ legcsodálatosabb dolga terhesnek lenni. De ma már szeretem azt a csíkot, mert Mórtól kaptam ajándékba”– tette hozzá Panni.

Mindhárom anyuka elmondta, hogy a férj, a család, a barátok és női közösségek támogatása nagyon fontos abban, hogy visszataláljanak önmagukhoz, vagy éppen megtalálják egy új, sokkal színesebb önmagukat, nőiességüket kismamaként is. „Mindent félretéve azért egy piros rúzs pedig mindig jól jön”– zárta le Lilu a Rossmann Mindig Nő kerekasztal beszélgetését.

A Rossmann Mindig Nő kampányához kapcsolódóan nyereményjátékot is indít: a drogéria arra kéri a nőket, osszák meg a nyilvános profiljukon azt a pillanatot, amikor anyaként, kismamaként is igazi NŐnek érzik magukat. Akik fotóikat a #MindigNŐ és #RossmanNŐ hashtagekkel töltik fel és megjelölik Debreczeni Zitát március 18-án 20:00-ig, exkluzív fotózást nyerhetnek Zita stúdiójában március 26-án. A sminkesről, fodrászhoz és stylistról a Rossmann csapata gondoskodik.

A játék szabályzatát ezen a linken tudjátok megnézni: https://bit.ly/2ERykcn