Lifestyle

Csoda utazás, csoda autóval…Teszteltem az új VW Golf-ot!

Szerencsére az égiek is úgy akarták, hogy eljussunk életünk egyik legjobb nyaralására, ami a horvát tengerpart egyik legszebb úticéljához vezetett, Dubrovnikban. Tudtuk, hogy messze van, de azt is, hogy olyan élmény lesz, ami felejthetelen része lesz az életünknek. Minden adott volt az önfeledt induláshoz, kivéve az autónkat, amivel óriási dilemmában voltunk, hiszen egy ilyen hosszú távra nem mindegy, hogy mivel indulunk Neki. Utolsó pillanatban a Sió-Car Kft-nak köszönhetően egy vadi új Volkswagen Golf-al vette kezdetét a kalandokkal teli nyaralásunk.

https://www.instagram.com/p/CCnLCvtBYDZ/?utm_source=ig_web_copy_link

Először kicsit aggódtunk a kocsi méreteit illetően, mert 4 divatmániás hölgy igencsak tele tudja pakolni az egyhetes pakkjaival a csomagtartót, de a kocsi kompakt formája ellenére nagyon tágas és kényelmes volt. A Comfortline felszereltségi szint már alapkivitelben sík csomagtér-padlózattal szolgál, de az aszimmetrikusan osztott, lehajtható hátsó üléstámlák révén a hosszú tárgyak szállításakor és a nagybevásárlás után is még egyszerűbb a pakolás. Már a kocsi külseje is magával ragadó, dinamikus és hangsúlyos vonalvezetése, magával ragadó fellépése, szélesebb benyomást kelt, kifejezetten sportos a megjelenése, amit én nagyon szeretek bármilyen autóról is legyen szó.

Az új Volkswagen Golf

Én vezettem végig, ezért női szemmel be tudok számolni az élményeimről. Imádom a technikai kütyüket, úgyhogy számomra külön élmény volt a műszerfal tanulmányozása. A középen elhelyezett széles kijelző adott teret a navigáció, a rádió, a klíma és a kocsi műszaki adatai elérésének, melyek könnyedén és egyértelműen kezelhetőek rajta, amellett, hogy a kormányon lévő navigációs gombok is praktikus kezelhetőséget biztosítanak.

A Golf már alapfelszereltségében is nagyon biztonságos: a szériakivitelhez tartozik a városi vészfékfunkció és gyalogos felismerés is, melyet kiegészítettek egy “Front Assist” nevezetű környezetfelügyelő rendszerrel is, mely hatékonyan segíti a kritikus követési távolság felismerésében, fékezéskor pedig a fékút rövidítésében. Biztos sokan ismeritek, de nekem új élmény volt, a “sávatartásos” vezetés, mely azt gondolom új dimenziót nyit a kényelmes vezetés kivitelezésében. Hangulatos zenei aláfestésben sem volt hiányunk, melyről a Composition Colour rádiórendszer gondoskodott, elképesztő minőségben hallgathattuk a kedvenc zenéinket.

További nyers műszaki adatokról nem fogok Nektek beszámolni, de az biztos, hogy városi kategóriában verhetetlen az új Golf, érdemes kipróbálnotok!:) További részleteket az autóról IDE KATTINTVA olvashattok!

_____