Gasztro, Lifestyle

Kulináris élvezetek a Dereszla bisztró-ban

Tokaji kiruccanásunk első állomása Bodrogkeresztúron volt, ahol a Bodrog partján épült Dereszla Bisztróba látogattunk, ahová mindenképpen szerettünk volna betérni, mert rengeteg jót hallottunk róla. Már a környezet is magával ragadó, de a hely dizájnja és az egyedülálló fogások is különleges élményt nyújtanak az ide látogatóknak.

Kínálatukban megtalálhatóak az újragondolt tradícionális és helyspecifikus ételek is – például a Tiszai halászlé vagy a Bodrogkavics – illetve saját fantázia és szaktudás alkotta gourmet különlegességek is. Mi igen éhesen érkeztünk, ezért sikerült az étlapról rengeteg finomságot megkóstolnunk, mint a Marhahúsleves, a Kacsamáj torchon, a Céklás rizottó, a Pulled Duck burger vagy említhetném a Csokoládé tarte-t is. Mindegyik fogás isteni volt, páratlan ízvilággal, melynek adagjai bőven kielégítőek egy finom ebéd elfogyasztásához.

Dereszla Bisztró

Az ételek mellé a borlapról 59 borászat, közel 78 féle tételéből válogathatunk, melyek között sommelier segített eligazodni és kiválasztani a megfelelőt a rendelt fogásaink mellé. A kulináris élményhez hozzájárult még az impozáns látványkonyha, illetve az üvegfelületeken keresztül tárult látvány, amit egy 100 fős teraszról is élvezhetünk jóidő esetén.

Családdal, párban és üzleti megbeszélésekhez is ajánlom a Bisztrót, mely ízében, hangulatában és megjelenésében is egyedi élményt garantál az oda látogatóknak.

___