Lifestyle

Eddz hatékonyan!

Lassan megérkezik a jóidő és a sokan csak úgy durr bele a közepébe kezdik el a tavaszi testedzést, ami nemcsak nem vezet hatékony eredményhez, de még a sérülés esélye is fennáll. Érdemes szakember segítségét is igénybe venni, legalább az első időszakban, utána pedig funkcionális kiegészítők segítségével is figyelhetjük a fejlődésünket, magunkat. Összegyűjtöttem Nektek néhány olyan terméket, melyek segíthetnek a kívánt formátok elérésében és az edzés hatékonyságának a növelésében is:

running-grass nyito

Itt van például az Omron testösszetétel mérő készüléke (37.335 Ft), mely a testsúlyt, testzsírt, zsigeri zsírt méri, a vázizom szerkezet százalékát kalkulálja, továbbá a BMI besorolás, valamint a nyugalmi anyagcsere mutató (RMR) kiértékelésére is képes. Ez egy családi modell, ezért már 6 éves kortól használható, egészen 150kg-ig. Mindkét kéz és láb használatával 8 szenzoros mérési technológiával az egész test állapotát tudja mérni. Ezzel a készülékkel folyamatosan ellenőrizni tudjuk, hogy milyen arányban változik a testünk, ami fontos a diéta és a megfelelő edzésprogram kidolgozásában is.

2017-02_nora_salus_1200x7005

A pulzusmérő órák is nagy népszerűségnek örvendenek az edzések kapcsán, nézzük például, hogy mi mindenre jó a Beurer PM 45-ös modellje (20.390 Ft). Az óra már magában szemet gyönyörködtető, nagyon dizájnos, arról nem is beszélve, hogy könnyedén személyre szabható a cserélhető pántjainak köszönhetően. Az órához egy mellkasöv is tartozik ezek együttese a következő elemzésekre alkalmas: EKG pontosággal méri a pulzusunkat, mutatja a kalória fogyasztást és a zsírégetés mértékét, 30m-ig vízálló, analóg adatátvitelre is képes, egyedi edzészónát is beállíthatunk vele, kijelzi az átlag és maximum pulzusszámot és szükség esetén a kijelzőjét is megvilágíthatjuk! Az óra használatával kapcsolatban is érdemes kikérni szakértők véleményét, mert sokat segíthet az edzésünk során!

2017-02_nora_salus_1200x700

A gerinchúzó gravitációs pad, ismertebb nevén Denevérpad (53.460 Ft), a hátgerinc széthúzására és az izomfeszültség csökkentésére szolgáló gravitációs állvány, mely csak szigorú szakmai konzultáció mellett alkalmazható. A termék esetében a fordulás egy forgástengelyen történik, kézzel kell forgatni, a sebessége állítható. Van kapaszkodója és a lábat is jól lehet rögzíteni a különböző vastagságú bokákhoz igazítva. Ez a szerkezet tényleg körültekintő használatot igényel, így mindenféleképpen ki kell kérni szakember véleményét a használata előtt!

2017-02_nora_salus_1200x7003

Legelőször általában a hát felső szakaszán jelentkeznek a stressz által felgyülemlett fájdalmak, amiket edzés előtt érdemes kilazítani az optimális testtartás és terhelhetőség érdekében. Nem mindenki engedheti meg magának, hogy hetente masszőrhöz járjon, ezért érdemes otthonra beszerezni egy ilyen Medisana nyak- és váll masszírozó készüléket (11.450 Ft). Ez egy ideális eszköz mélymaszírozásra, 2 fokozatban állítható az erőssége, emellett infravörös és melegítő funcióval is fel van szerelve a célzott és intenzív hatás elérése érdekében. Zaj és vezeték nélküli, hálózati adapterrel és elemmel is működik, így ideális akár utazáshoz is magunkkal vinni. Én nemrég próbáltam ki egy ilyen modellt, mert szkeptikus voltam a hatékonyságát illetően, de tényleg érezhető a használata után pozitív változás.

2017-02_nora_salus_1200x7004

Ha szereted a trükkösebb, gyorsabb megoldásokat, akkor próbáld ki a Beurer EM30-as hasizom stimuláló-erősítő övét (14.820 Ft) , mellyel akár otthon is formába hozhatod magad. Ezzel a rugalmasan, tépőzárral alakítható hasizomerősítő szerkezettel rövid időn belül látható eredményeket lehet elérni, melyben a következő funkciók segítenek: testhezálló ergonómikus kialakítás, szimmetrikus pulzálási forma, könnyen értelmezhető LCD kijelző 5 beállítható programmal, állítható intenzitás, pillanatmegállítás, automatikus kikapcsolás, visszaszámláló, billentyűzár. Régen én is használtam ilyet, de ezekkel a modern változatokkal csak szemezgetek…:)

2017-02_nora_salus_1200x7002

A fenti termékeket mind meg tudjátok vásárolni a Salus Gyógypont Áruházában (2040 Budaörs, Építők útja 2-4.) vagy akár online is meg tudjátok rendelni őket a weboldalukról! Éljen az egészségünk, hozzzuk magunkat formába és sportoljunk hatékonyan!