Lifestyle

Egészséges és magyar finomságok az ünnepi asztalon!

A gyerek mellett a konyhai rituálék és étkezések teljesen új formában kelnek életre. Nálunk a pulykahusi mindig nyerő, amit rengeteg féle formában szoktam elkészíteni a kicsiknek. Természetesen az ünnepi menük között is szerepelnek, emellett a virsli is nagyon közkedvelt a repertoárunkban, amit számtalan ötletesen formában lehet elkészíteni. Szeretem az egészséges alapanyagokat és preferálom azt is, ami magyar földön terem, ezért a Gallicoop termékeket szoktam elsősorban választani, amiket még ha nem kóstoltatok, akkor itt az ideje kipróbálnotok…:) Szeretném Veletek megosztani a kedvenc receptünket, ami idén is fog szerepelni az újévi menünkben.

A fenti pulykavirsli-koszorú elkészítése nagyon egyszerű és azt gondolom, hogy mutatós is, íme a receptje:

Hozzávalók 4 főre:

1 db előre kinyújtott pizzatészta
10-12 db virsli
Mártogatók :paradicsomszósz, tejföl, cheddar szósz
Tálaláshoz rukkola

A tésztát kinyújtjuk, felvágjuk akkora téglalapra, hogy a virsliket egyenként be tudjuk csomagolni a tésztába. Ezután karikára vágjuk azokat, és körberendezzük egy tepsin, a közepén egy lyukat hagyva. 200 fokos sütőben kb 15 perc alatt megsütjük. A közepére rukkolát halmozunk.

A másik nagy kedvencünk, a sütőben készült, roppanós virsli, amit egy kis sajttal és bacon chipsel szoktunk megbolondítani. Azt hiszem ehhez nem kell Nektek külön receptet írnom, mert minden háziasszony tudja, hogy hogyan lehet a legegyszerűbben elkészíteni…:)

Ezeket tudtad a pulyka husiról?

A legsoványabb hús. Egy pulyka kétharmad részben fehér húsból áll, ezért egészségesebb, viszont tömörebb és ízletesebb, mint például a száraz csirkehús. Ráadásul a „nagyüzemi” csirkével ellentétben legalább 6 hónap, mire felnő, így van ideje természetesen fejlődni, és magába gyűjteni a tápanyagokat. A pulyka melle a legsoványabb húsok közé sorolható, így zöldséggel, gyümölccsel kombinálva remekül beilleszthető a kiegyensúlyozott, egészséges étrendbe. Zsírtartalma nem éri el az egy százalékot, így tökéletes alapanyag az ünnepi menühöz.

Nálatok milyen finomságok fognak a szilveszteri menüben szerepelni?