Lifestyle

Érintésmentes gumicsere online időpontfoglalással

A legtöbb autós, szakértők segítségére bízza magát, ha gumicseréről van szó, de hallottatok már olyan szolgáltatásról, ahol a fotelből rendelhetünk gumit és foglalhatunk szerelési időpontot egyetlen lépésben? A kényelem azt gondolom, hogy nem utolsó szempont, pláne, ha így nemcsak érintésmentesen fizethetünk, de a zsúfolt ügyfélvárókban sem kell ücsörögnünk, ami a jelenlegi járványhelyzetben csöppet sem mellékes szempont.

Szerintem mindenkinek ismerős az élmény, amikor az első tavaszi hetekben – amikor szabad kocsibeállást keresünk a gumisoknál – mindenki egyszerre szeretné lecseréltetni a téli abroncsait. Ilyenkor a hagyományos időpontfoglalási „rendszereket” (kockásfüzet, jegyzettömb, krétatábla) alkalmazó műhelyekben több napos várólisták alakulnak ki. Az Abroncs Kereskedőház (AKH) országos szervizhálózatában ez a probléma nem ismert, mert a 2018-ban megkezdett digitális átállásnak köszönhetően a webshop időpontfoglaló rendszerrel bővült, amihez a budapesti szervizek után a vidéki partnerhálózat java is csatlakozott. Mára már országszerte több mint 200 vidéki helyszínen érhető el a szolgáltatás a partnerszerviz hálózaton keresztül. Ezzel az innovációval a gumi.hu webáruház lett az első hazai webshop, ahol az autósok, azon felül, hogy a gumiabroncsokat és szerelési szolgáltatásokat (például a most különösen időszerű ózonos klíma tisztítást) is bankkártyával tudják megvásárolni, időpontot foglalhatnak a hálózat szervizeibe.

Biztonságosabb és kiszámíthatóbb

A fejlesztést az motiválta, hogy az autósok kényelmesebben, a kor követelményeinek megfelelő színvonalon tudják igénybe venni a szolgáltatásokat, de a koronavírus járvány kitörése óta még hasznosabb, hogy az online időpontfoglalással és fizetéssel nagyban csökkenthetővé vált a személyes kontaktusok száma.

A webshop igénybevételével ugyanakkor elkerülhető az is, hogy a sarki gumis szűkös készletéből kelljen választani, amikor kiderül, hogy a hozott abroncsok elöregedtek vagy elkoptak. Az AKH-nál a digitalizálással olyan adatbázis jön létre, aminek segítségével a szolgáltató tájékoztatást tud adni a gumik becsült állapotáról már a szükséges szezonális átszerelést megelőzően, amennyiben az ügyfél igényt tart rá. Az értesítések növelik a tervezhetőséget és a közlekedés biztonságát.

Hallottatok már gumihotelről?

A gumi.hu új országos szolgáltatásával nem kell otthon lenni és a futárra várni, majd a gumikat a csomagtartóba gyömöszölve körbejárni a várost, szerviz után kutatva. Sőt, a leszerelt abroncsok tárolására és szállítására sem kell gondot fordítani, amennyiben az autós az AKH gumihotelében hagyjuk azokat. Jelenleg 160 ezernél több gumit tárolnak ideális körülmények között a cég raktárbázisán, ahonnan a foglalási rendszerben kiválasztott szerelési helyszínre és időpontra szállítják a centrírozott, megtisztított abroncsokat. Vagyis minden adott ahhoz, hogy a hazai autós társadalom tovább léphessen a webshopokból otthonra rendelt gumik korából, és még kényelmesebbé, biztonságosabbá tegye az autózás élményét.

Engem meggyőztek és Téged?

___