Gyerek

Ezért fontos a babák számára a pihentető éjszakai alvás…Megajándékozzalak egy myHummy mackóval?

Az alvás igen fontos szerepet játszik az életünkben. Segít feltöltődni, feldolgozni az információkat, és felkészülni a következő nap kihívásaira. Mindez különösen fontos a csecsemők számára, hiszen amikor a babák alszanak, nem pusztán feltöltődnek, a kis szervezetük ekkor fejlődik, és növekszik. Az alvás tanulási folyamatokat indikál, amivel elősegíti a gyermek memóriájának és koncentrációjának fejlődését. Ennél fogva fontos, hogy estére biztosítsuk a csöppségek számára a hosszú és nyugodt pihenést, hiszen így a saját alvásigényünket is ki tudjuk elégíteni.

„A jó alvás a harmonikus családi élet záloga. Ha kipihent a gyerek, akkor türelmesebbek a szülők is” – mondja Deliága Éva, gyermekpszichológus szakértő. „A táplálás mellett, a legsarkalatosabb pont a kisgyerek életében az alvás, hiszen a gyerekek alvásigénye olyan behuzalozott idegrendszeri sajátosság, melynek figyelmen kívül hagyásával az egész napra, sőt egész hétre kiható negatív következményekkel kell számolni. Az alvás során a kisgyermek pihen, az idegrendszer regenerálódik, a napközbeni élmények, ingerek, újonnan elsajátított tapasztalatok beépülnek. Megfelelő alvás nélkül – eltérhet az egyes gyerekek alvásigénye – a kisgyermek sem tud ’teljesíteni’. Nem tud jól jelen lenni abban, ami az ő dolga lenne: a spontán tanulásban, a helyzetekhez való rugalmas alkalmazkodásban, de még a játékben sem. A nem eléggé kipihent kisgyerek nyűgős, akaratos, és a szülő dolgát is megnehezíti, mert nem könnyen kizökkenthető egy-egy rossz hangulatából.”

Tudtad, hogy a kisbabák elképesztően aktívak, amikor alszanak?

Ezt már tapasztalatból is mondhatom, hogy nagyjából kétszer annyit forgolódnak alvás közben a kicsik, mint a felnőttek. Hánykolódnak, izegnek-mozognak, és közben állandóan változtatják az alvópózukat. A sok mozgás könnyedén megzavarhatja a baba álmát – főleg, ha egy teli, nedves, kényelmetlen pelenka gátolja őket a forgolódásban. Kizárólag a Pampers® Active Baby pelenkái rendelkeznek olyan egyedi extra-alvóréteggel, ami a gyors felszívódásnak köszönhetően képes egész éjjel szárazon tartani a babát, bármilyen pozíciót is válasszon az alvásra. A képlet egyszerű és valóban hatásos:

*1 Pampers® Active Baby= 1 száraz éjszaka

Az extra-alvóréteg mellett az Active Baby belseje három vízelvezető csatornát is tartalmaz, ami segít eloszlatni a nedvességet a pelenkán belül, és a beépített mikrogyöngyöknek köszönhetően távol tartja a nedvességet a baba bőrétől – így akár 12 órán keresztül is képes biztosítani a szárazságot. A pelenka rugalmasságának köszönhetően minden a helyén marad, így semmi sem zavarhatja meg a babát a pihentető, nyugodt alvásban. Ráadásul most a Pampers megbízható alvópelenkái új csomagolásban érkeznek! Már többféle pelust is kipróbáltam, de ez tényleg bevállt…:)

 „Nem köztudott tény, hogy az éjszakai szobatisztaság sokszor jóval később alakul ki, minta nappali. Ennek oka az idegrendszer éretlensége, mely nem éber állapotban még nem képes kontrollálni a záróizmok működését. Ez a természetes gyermeki sajátosság nem szabad, hogy elvegye a pihentető alvás élményét! Ebben segíthet egy kiváló nedvszívó képességű, jó minőségű, megbízható pelenka, mely szárazon tartja mind a gyermek bőrét, mind az ágyat! A jó pelenka nem ad nedves érzetet a gyermeknek, nem kényelmetlen, nem folyik ki belőle a folyadék, így a gyermek nem fázik meg, nem ébred meg arra, hogy nedves lett az ruhája, nem kell éjszaka az ágynemű húzással pepecselni”- teszi hozzá Deliága Éva, gyermekpszichológus.

Ha szeretnéd, hogy a csúcsszuper Pampers®Active Baby mellett még egy myhummy maci is  álomba ringassa a kisbabádat, akkor csak a következőket kell tenned:

1.LÁJKOLD az ilovemom facebook és instagram oldalát!

2.ÍRD MEG blog, facebook vagy instagram kommentben egy Anyuka nevét, akinek szüksége lenne egy ilyen cuki alvássegítő macira?!

3.DRUKKOLJ, hogy Te legyél a szerencsés nyertes…:)