Gyerek, Lifestyle

Forgass videóklipet a LEGO VIDIYO-val!

Lili éjjel-nappal videózni szeretne, ezért nagyon megörültem, amikor megérkezett a VIDIYO™, a LEGO újdonsága, amivel saját videóklipet forgathatnak a legkisebbek is. Ehhez egyedi készleteket gyártott a LEGO, melyeket egy ingyenesen letölthető applikációval, a Bandmate minifigurákkal és a BeatBits effektekkel lehet életre kelteni…ismerjétek meg ezt az izgalmas játékélményt!

Mutasd meg a kreativitásod a VIDIYO™ segítségével!

Keltsétek életre a BeatBox készleteket!

Az új termékcsalád célja, hogy a játék és a zene segítségével fejlessze a gyerekek kreativitását. A BeatBox-ok különböző tematikájúak és különböző zenei stílusokat képviselnek, egy-egy box 16 BeatBits elemet tartalmaz, amelyek színek szerint különböző effekteket oldanak fel: a feketével vizuális effektek jelennek meg, a pink a ruhákat, a kék a hangot változtatja meg, a narancs vicces effektet, a sárga táncmozdulatokat ad hozzá, a zölddel pedig a környezet és a háttér változik meg. Az elemek életre keltéséhez le kell tölteni a LEGO VIDIYO ingyenes applikációját, mellyel a gyerekek összeállíthatják saját zenekarukat – kiválaszthatják a ruhájukat, a banda nevét és az album borítóját is.

Készítsétek el a saját videóklipeteket!

Mit érdemes tudni a LEGO VIDIYO™ applikációról?

A VIDIYO applikációban nagyjából 30 szám elérhető a Universal Music Group előadóitól – köztük slágerek és klasszikusok is, de ez folyamatosan bővülni fog újabb számokkal. Mindent dalt úgy programoztak, hogy automatikusan harmóniában működjenek a BeatBits effektekkel – például a különleges zenei effektek alkalmazkodnak a kiválasztott számok ritmusához.

Az applikáció letöltése után be kell olvasni a LEGO minifigurákat és BeatBits effekteket, ki kell választani a zenét, és a kiterjesztett valóság segítségével már életre is kelthetők a figurák. Az igazán mozgalmas alkotásokért három méret közül lehet választani: mini (4 cm), medium (1.2 m) és mega (5 m). Végül pedig nem marad más hátra, mint felvenni a klipet a kiválasztott BeatBits elemek aktiválásával.

Az applikációban számos folyamatosan frissített kihívás is elérhető. Ezekkel, valamint a termékek beolvasásával pontok gyűjthetőek, amelyekkel további funkciók válnak elérhetővé, például ruhák, kiegészítők, színpad- és koreográfia-alapok – ezekkel a videóklip még jobban személyre szabható.

Válaszd ki a kedvenc karakteredet!

Mi a tartalom elkészítésének a menete?

1. Töltsd le a LEGO VIDIYO applikációt: https://apps.lego.com/vidiyo-device/

2. Jelentkezz be! Közben bontsd ki a készleteket és építsd meg a színpadot a Bandmates figurákkal és BeatBits elemekkel!

3. Válaszd ki az applikációban a Bandmate-et, ami neked megvan, és szkenneld be! A beolvasás után kiválasztható és személyre szabható a karakterek megjelenése, kiválaszthatod a banda nevét és a lemezborítót is.

4. Kezdődhet a játék! Kísérletezz, legyél kreatív, készíts klipeket különböző helyszíneken, bandatagokkal és effektekkel.

Lilit teljesen elvarázsolta ez a játék, már a játszótéren is videóklipet forgatunk!:)

Mi már a játszótéren is klipeket forgatunk, Lili elképesztően kreatív ebben és persze a játékélmény soha nem ér véget, hiszen a különböző effektek és elemek segítségével folyamatosan új lehetőségek nyílnak egy-egy újabb kreatív videó elkészítésére.

A videóklip elkészítése egy szuper családi program, lépésről-lépésre könnyedén kivitelezhető az egyes folyamatok betöltése. Az elkészült videókat fel is lehet tölteni, ami az applikáción belül egy biztonságos közösségi felületre történik, ami teljes mértékben megfelel az előírásoknak – például abban a tartalomban, amelyben felismerhető személy a videóban, nem tölthető fel az applikáció feedjébe – de az applikációban elmenthető a saját magunk vagy a családi és baráti kör szórakoztatására. Mi teljesen rákattantunk, remélem, hogy Veletek is találkozunk a virtuális rock világában, a termékek március 1-től már elérhetőek!