Frissítsd fel trópusi jegeskávékkal a nyarat!
A kávérajongók, barátaik és szeretteik idén nyáron újra élvezhetik a Barista Creations for Ice kávék hűs kényeztetését. A kifejezetten jegeskávénak tervezett Barista Creations for Ice őrlemények most egzotikus meglepetést is tartogatnak, hiszen az Original kínálatban megjelenik a Limited Edition Coconut Flavour over Ice, a Vertuo rendszerhez pedig a Limited Edition Tropical Coconut Flavour over Ice kávé.

A Nespresso Barista Creations for Ice kávékat kifejezetten úgy házasították össze és pörkölték, hogy közvetlenül jégre elkészítve bontakozzanak ki legjobban a kávék frissítő aromái.
A Barista Creations Freddo Delicato egy világos pörkölésű kenyai Arabica, amelynek finom, kellemesen gyümölcsös ízjegyei akkor érvényesülnek igazán, ha jégkockákra önjük az italt. Mellette ott a Barista Creations Freddo Intenso azok számára, akik a mélyebb, pörkölt ízeket keresik: a dél-amerikai Arabica kávék és az indonéz Arabica blendje intenzív és izgalmas jegeskávét alkot, amelyek ízei jól illenek az évszakhoz.
A nemrég bevezetett Vertuo rendszerhez megálmodott vadonatúj Limited Edition Tropical Coconut Flavour over Ice azoknak készült, akik szívesen dobnák fel trópusi ízekkel jegeskávéjukat. A frissítő kókusz egyensúlyt teremt a latin-amerikai és afrikai Arabica szemekből készült kávé pörkölt, karamellás ízjegyeivel.
A jég megváltoztatja a kávé ízét, mert a forró és hideg találkozásánál keletkező hősokk a megszokottól eltérő aromákat szabadít fel. De mi a tökéletes jegeskávé titka? „Mindig a jég legyen az első összetevő. A nagyobb méretű jégdarabok nem olvadnak el azonnal, és nem hígítják fel túlzottan a kávét. Édesítéshez szirupot javaslok, mert a hideg folyadékban nem oldódik olyan jól a cukor. A jég és a kávé aránya legyen kettő, de inkább három az egyhez.” – foglalta össze Márkosi Balázs, a Nespresso kávénagykövete a legfontosabb alapszabályokat.
Jegeskávé receptek és kiegészítők
A jegeskávé-rajongók három új MONIN szirupot tartalmazó limitált kiadású szirup készlettel varázsolhatják még izgalmasabbá a Barista Creations for Ice kávék ízét. A Vanília, Sáfrány és Tiki (citrom-lime-szegfűszeg) ízű szirupok természetes aromákkal gazdagítják a jegeskávénkat.
Azért hogy az otthoni jegeskávé-élmény még teljesebb legyen, a Nespresso újra bevezeti népszerű jégkockatartóját, méghozzá egymásra rakható kivitelben, hogy a jegeskávé-pillanatokhoz mindig legyen otthon elegendő nagy méretű jégkocka.

A Barista Creations for Ice kávék megjelenése alkalmából a Nespresso néhány izgalmas, a nyaralások hangulatát felidéző receptet is összeállított az Original és a Vertuo jegeskávékhoz.
FREDDO INTENSO TIKI FRISSÍTŐ
Az Original kínálathoz megalkotottreceptben valósággal robbannak a Freddo Intenso ízei, hogy távoli, fűszerillatú vidékekre repítsék az embert. Az italt mindenki könnyen elkészítheti.

Hozzávalók 1 adaghoz:
- 1 Nespresso Freddo Intenso kávékapszula (40 ml)
- 150 g (5 nagy méretű) jégkocka
- 90 ml gyömbérsör vagy citromos üdítő
- 10 ml Tiki szirup
- 1 szelet friss lime
- 4-5 bazsalikom levél vagy friss gyömbér, limehéj
Elkészítés: Tegyünk 1 nagy jégkockát egy shakerbe, és készítsünk el közvetlenül a jégre 40 ml Barista Creations Freddo Intenso espresso-t. Zárjuk le a shakert, majd rázuk össze erősen. Tegyünk 4 jégkockát egy nagy üvegpohárba. Adjunk hozzá 10 ml Tiki szirupot, és facsarjunk bele egy gerezd lime-ot, majd gyűrjünk össze 4-5 friss bazsalikomlevelet és dobjuk ezeket is a pohárba. Öntsük fel 90 ml szénsavas gyömbérsörrel vagy citromos üdítővel, majd öntsük rá a lehűtött kávét és dekoráljuk kedvünk szerint.
PROVANCE-I FREDDO DELICATO LIMONÁDÉ
Élvezd Franciaország hangulatát ezzel a provence-i virágos- és citrusos kávélimonádéval, amely Freddo Delicato kávéból készült.

Hozzávalók 1 adaghoz:
- 1 Nespresso Freddo Delicato kávékapszula (40 ml)
- 150 g (5 nagy méretű) jégkocka
- 1 teáskanál friss vagy szárított levendula
- 100 ml szénsavas víz
- 15 ml vanília szirup
- 10 ml friss citromlé
- 1 friss citrom szelet
- opcionális: egy ág friss levendula
Elkészítés:
Készítsünk 40 ml espresso-t 1 evőkanál friss vagy szárított levendulára, hagyjuk 2 percig kioldódni. Szűrjük át egy shakerbe, és adjunk hozzá 1 nagy (30 g) jégkockát. Zárjuk le a shakert, és erőteljesen rázzuk össze. Tegyünk 4 nagy jégkockát, és egy szelet citromot egy nagy üvegpohárba. Öntsünk bele 15 ml vaníliaszirupot és 10 ml friss citromlevet. Öntsünk bele 100 ml szénsavas vizet, és keverjük össze. Óvatosan öntsük a tetejére a hideg kávét, és díszítsük egy friss levendulaággal.
EGZOTIKUS KÓKUSZOS ICE MACCHIATO
Ez a kókuszos jegeskávé a kedvencem, mely azonnal a trópusokra repít majd.

Hozzávalók 1 adaghoz:
- 1 Nespresso Coconut flavour over Ice kávékapszula (40 ml)
- 90 g (3 nagy méretű) jégkocka
- 100 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej
- 10 ml sáfrányszirup
- limehéj
- egy csipet szárított kókuszpehely
Elkészítés:
Öntsünk 100 ml 1,5% zsírtartalmú tejet egy shakerbe, zárjuk le és erőteljesen rázzuk össze. Tegyünk 3 nagy méretű jégkockát (90 g) egy nagy üvegpohárba, adjunk hozzá 10 ml sáfrányszirupot és egy kevés limehéjat. Öntsük a hideg tejhabot a pohárba, és keverjük össze. Készítsünk el egy Coconut Flavour over Ice espresso-t (40 ml) a pohárba, és a tetejét díszítsük szárított kókuszpehellyel.
Ha új, frissítő ötleteket keresel a Nespresso jegeskávék elkészítéséhez, látogass el a www.nespresso.com/recipes oldalra, és kövesd a @nespresso oldalt az Instagramon. A Nespresso Barista Creations for Ice kávék május 31-től elérhetők a Boutique-okban és a www.nespresso.com oldalon.
___