Gasztro, Lifestyle

Fruit of Care – gasztronómiás terápia

Egy kedves ismerősöm mutatta meg nekem a Fruit of Care-t, akik az ország egyik legismertebb társadalmi vállakozása. Cégük olyan termékeket értékesít, melyeket valamilyen értelmi vagy fizikai fogyatékkal élők, netán halmozottan hátrányos helyzetű emberek gyártanak. Jelenleg az ország különböző pontjáról közel egy tucat szervezettel dolgoznak együtt, ahol közel 100 embernek biztosítanak értékteremtő tevékenységet.

Fruit of Care

Kizárólag magas minőségű termékeket biztosítanak a vásárlók számára, melyek közül a kézműves csokikat például egy szekszárdi és egy budapesti műhely állítja elő, a lekvárokat és kézműves kekszeket egy vidéki szociális szövetkezettől szerzik be vagy említhetném a natúr szappanokat is, amiket egy Miskolc környéki faluban készítenek. Ezeknek a termékeknek a megvásárlásával nemcsak isteni ínyencségeket kapunk, hanem a világról alkotott képünk is formálódik, hiszen bebizonyosodik, hogy a fogyatékkel élő emberek is képesek szép és ízletes finomságokat készíteni.

Fruit of Care
Ajándék, amivel kétszer adsz!

Az elkészítési folyamatok a sérült emberek terápiájának is a része, célt kap az életük, kézzelfoghatóvá válik számukra, hogy az alkotásukkal, a munkájukkal ép embertársaik, a fogyasztók számára teremtenek kulináris élményeket. Ezeket a kézműves termékeket és ajándékcsomagokat a Fruit of Care weboldalán tudjátok megrendelni, melyekből érdemes szemezgetni, én már rengeteg finomságot találtam.

___