Gyerek

Hangolódjatok rá Ti is a sulira 1-2 fejlesztő játékkal!

A múltkor már írtam Nektek egy bemutatkozó kis cikket az Agymanók játékboltjáról, ahová egy ajándékvásárlás kapcsán tértem be megint. Lassan lassan mi is iskolások leszünk és arra gondoltam, hogy nézek 1-2 iskolaelőkészítő játékot, amivel kicsit ráhangolódunk a témára. Elég komoly inspirációt kaptam a látottak kapcsán, amit meg kell, hogy osszak Veletek is!

A Zingo társasjátékkal már az óvodában is játszottak a Liliék és tudom, hogy imádta, ezért egy ilyet beszereztem otthonra is. Ez egy gyors, párosító játék, ahol a cél elsőként befedni a táblánkat az oda illő lapocskákkal, fejleszti a reakció- és motorikus készséget, illetve az ábraolvasást. Három féle közül is választhattam, a “Hány óra?”-val a gyerekek játszva tanulhatják meg leolvasni a kis és nagyóramutató állását, valamint megtanulhatják a digitális óra működését is. Az “1-2-3” számos változattal a számokat sajátíthatják el, illetve a “Zingó a Bingó” a képek és a szavak összepárosításában segít.

A Logico egy különleges készségfejlesztő tanulójáték óvodások és kisiskolások számára. A játékhoz egy Logico keret és néhány feladatkártya szükséges. A keret könnyen kezelhető, fejleszti a vizuális észlelést, a szem- és kézkoordinációt és annak színes korongjainak tologatásával jelölheti be a gyermek a helyes megoldást. A feladatkártyák tematikus csomagokban kaphatók (16 db), elülső oldalukon található a feladat, hátoldalukon a megoldás. A kártyát megfordítva és visszahelyezve a keretbe a gyerekek magukat ellenőrizhetik a jó megoldást.

A BrainBox memóriafejlesztő, ismeretterjesztő és kvíz játék. Az üzletben most ezeket szedtem össze a képre, de többféle változatuk is kapható. Aki egyszer már kipróbálta valamelyiket, Ő tudja, hogy adja magát, hogy megvegyünk egy újabb és újabb kornak megfelelő dobozkát, hiszen nagyon szeretik a kicsik. Én az Első betűk, a Matematikai kicsiknek és Az első képeim változatot vettem meg, amit a nyaralásunkra is el fogunk vinni, mert kis helyen is elfér.

A Tripolo és a Grabolo is egy nagyon pörgős, utazó játék a megfigyelőképesség, a figyelem, koncentráció, memória és a reflex fejlesztésére! A Tripolo-ban ki kell rakni függőlegesen, vízszintesen vagy átlóban három megegyező színű, mintájú vagy betűjű kártyát és így megnyered a játékot. Ha 2 azonos kártyát látsz egymás mellett, akkor Te lehetsz az első, aki kirakja a sort és ha a kártyáid elfogytak, Tiéd a dicsőség!

A Grabolo játékkal bebizonyíthatod, hogy az asztalnál ülők közül neked van a legjobb szemed és a leggyorsabb kezed! A dobókockák meghatározzák a szín és a számkombinációkat, amire neked gyorsan rá kell találnod és már nyertél is!

A 3-7 éves korosztálynak készültek a Sapientino oktató- és fejlesztő játékai, melynek többféle változata is kapható:

  • “Ismerd meg a betűket!”- a gyerekek a leghatékonyabban tudják elsajátítani az íráskészséget
  • “Junior” – a formák és színek megkülönböztetésére tanít és a helyes találatokat vidám dallammal jutalmazza
  • “Mennyit mutat az óra?” – ezzel a játékkal igazán egyszerűen és szórakoztatóan megtanulhatják a gyerekek leolvasni az óráról az időt! Ebben segítenek nekik a játék részei: a nagy óra, állítható mutatókkal, és a színes összeilleszthető képkártyák, melyeken különböző napszakhoz tartozó események láthatóak. A játék fejleszti a logikai kombinációs készséget és segít a gyerekeknek megérteni az idő fogalmát.
  • “Állatok” – ez a játék egy vidám kirándulásra hívja a gyermekeket az állatok világába. A feladatlapokat gyönyörű természetfotók, állatképek díszítik, melyeken a feladatok megoldása során a kicsik megismerhetik az állatok tulajdonságait és természetes környezetét
  • “Játékos matek” – segít, hogy a kicsik a leghatékonyabban tudják elsajátítani a matematikai- és íráskészséget

És végül egy olyan játékkal is találkoztam, aminek már a lényegét is nehéz volt felfognom. A Brain Dice játékkal az IQ-d és a logikád van a fókuszban, ez egy hihetetlen matematikai feladvány, mely több ezer kihívást és megoldási lehetőséget tartogat magában. Ahhoz, hogy megfejtsd a különleges és eredeti játék feladványát, jó következtető képességre lesz szükséged. Nem voltam olyan passzban, hogy kipróbáljam, de ami késik, nem múlik….:)

Ezek csak az én kedvenceim, amiket a nekünk való korosztályban válogattam. Érdemes személyesen is benéznetek az Agymanó budaörsi boltjába, mert rengeteg szuperjó termékkel találkozhattok, amik közül sokat ki is lehet próbálni. Ha nincs rá lehetőségetek személyesen ellátogatn hozzájuki, akkor rendeljétek meg a játékokat online, a weboldalukról!