Gyerek

Heelys – a guruló cipő!

Gyerekkoromban óriási görkori fanatikus voltam, ÉdesApámmal gumikból és vastag fa lemezekből építettünk akadálypályát a garázsunk előtt, ahol naphosszat finomítgattam a manőveres technikáimat. A Szüleim mindig megleptek egy új görkorival és valószínűleg a Heelys gurulós cipője is nagy kedvencem lett volna!

heelys-nyito

A Heelys egygörgős “korcsolya” ötlete Roger Adams amerikai középkorú férfi nevéhez fűződik, aki Kaliforniában a tengerparton üldögélve nosztalgikus hangulatban bámulta a gyerekeket, amikor kipattant a fejéből ez a szuper találmány. Ő maga is nagy görkoris volt fiatalon, közel 2 évig kísérletezett a fejlesztésein a garázsában, hogy hogyan tudna a legprofibban helyet csinálni a görgőknek egy cipőben. Prototípusait az utcabeli gyerekek tesztelték, amiknek óriási sikere volt, ezért is alapította meg 1998-ban a Heeling Sport Limited-et.

hellyes-mix

Az első pár Heelys cipők 2000 novemberében kerültek a boltokba Amerikában, azóta pedig már több, mint 5 millió pár cipőt adtak el. Az amerikai piacok után Japán meghódítása következett, majd 2005-ben az európai terjeszkedés került a fókuszba, aminek a része volt a magyar termékbevezetés is. Itthon az a-Wear Sport rózsakerti üzletében tudjátok kipróbálni, illetve a webshopjukból is meg tudjátok rendelni, szerintem biztos nagy sikere lesz 1-2 karácsonyfa alatt! 🙂