Lifestyle

Hidegen még jobb!❄️

Még nem nagyon tudom beleélni magam egy jó hideg kávé elfogyasztásába, de az tény, hogy a hidegkávé-készítési eljárás nagy népszerűségre tett szert az utóbbi időben. Az úgynevezett cold brew coffee elsősorban mély ízvilága miatt vált közkedveltté, és nem szabad összekeverni a jegeskávéval.

Starbucks_Cold_Brew-lifestyle (2) nyito

A hideg eljárással készített kávé elsősorban a frissességének köszönheti népszerűségét. Ezt az eljárást a világon több helyen is alkalmazták, például Japánban és Peruban is, ahol egy speciális, többórás folyamatot követően kinyerték a kávészemek mélyén lévő ízeket. Mialatt a jegeskávé alapja a hagyományos, forrón készített ital, addig a hidegkávé soha nem találkozik forró vízzel. Elkészítéséhez speciális kávékeverékre van szükség, mely a hideg vízben hosszan áztatva kiadja gazdag ízét.

Starbucks_Cold_Brew-lifestyle (3)

A Starbucks baristái összesen 20 órán keresztül készítenek egy adag cold brew kávét, de ezt Te otthon is könnyedén elkészítheted! A Starbucks kínálatában megvásárolható Kenya szemes kávé kiváló alternatívaként szolgál egy cold brew kávé elkészítéséhez, melynek íze változó lehet annak megfelelően, hogy hogyan szűrjük le a keveréket és milyen hosszú az áztatási folyamat, illetve milyen típusú szemes kávéból készítjük.

Szoktál otthon kisérletezgetni?