Gyerek

Hogyan válasszuk ki a tökéletes hótaposót gyermekünk részére?

Az elmúlt napokban az volt a délutáni programunk, hogy megtaláljuk a tökéletes hótaposót a kislányomnak, ami elsőre nem tűnt olyan bonyolult feladatnak, mint amilyenre valójában sikeredett. Nem is gondoltam volna, hogy mennyi kritériumnak kell megfelelnie egy tökéletes darabnak, amikre a cipők válogatása során döbbentünk rá. Remélem Nektek is segítség lesz, hogyha összefoglalom ezeket, mert remélem így már Ti is céltudatosabban tudtok majd szelektálni. Az általunk választott Primigi cipő kapcsán írtam össze a legfontosabb szempontokat melyek azt gondolom, hogy a téli időszak során elkerülhetetlenek.

Ezekben a hónapokban rengeteget esik az eső, illetve a havas idővel is számolnunk kell, úgyhogy a vízállóság az egyik legfontosabb kritérium a téli cipő kiválasztásánál. Én legtöbbször azt vettem figyelembe, hogy a talprésze vastag legyen, illetve finom legyen a bélése (ne fázzon fel a kicsi) és lehetőleg masszív gumiréteggel legyen bevonva a pereme (ne ázzon át), ám ebben az esetben sokszor a cipők szellőzése nincs megfelelően kialakítva, ami például az én lányomnál probléma, mert nagyon izzadós a lába. A Primigi tervezői ennek a kiküszöbölésére fejlesztették ki a Gore-TEX bevonatot, melyet egy különleges technológiával dolgoznak rá a cipőkre, így a lábfej által termelt hő szabadon távozhat, miközben a külső vizet nem engedi bejutni. A márka legtöbb hótaposója ezzel az eljárással készül, úgyhogy az esetükben ez az elvárásunk ki is van pipálva.

A másik fontos szempont a választásnál a praktikusság és a sokoldalúság. Sajnos nem engedhetjük meg magunknak, hogy minden alkalomra vásároljunk egy-egy cipőt, így nagyon fontos, hogy komplexen kell választanunk. Néznünk kell azt, hogy a mindennapos ovis túrához passzoljon, emellett fontos az is, hogyha kimegyünk a játszótérre ott is helytálljon, illetve a hógolyózásnál is jó lenne ha tudnánk használni. Funkcionális szempontból én előtérbe helyezem a zipzáros, tépőzáras és belebújos modelleket, hiszen így a lányom egyedül is könnyedén fel tudja venni őket, ami a reggeli őrületben létfontosságú. A márka portfóliójából rengeteg féle modell közül választhatunk, így biztosan mindenki megtalálja majd a legmegfelelőbbet.

A nagylányomnál már a divatozás is fontos, úgyhogy még arra is kell figyelnünk, hogy a cipő csajos legyen és a ruhatárába is jól illeszkedjen. A Mom Parkban lévő Primigi üzletből összeválogattam Nektek a kedvenceimet, amik közül remélem számotokra is lesz olyan darab, ami elnyeri a tetszéseteket.

A fenti érvek mellett még ezért is érdemes a Primigi modelleket választani:

  • A Gore-Tex garantálja, hogy a logójukkal ellátott cipők, csizmák 100%-ban vízállóak és lélegzőek, így ha valaki nem ezt tapasztalja, akkor abban az esetben visszaküldheti a terméket, amit ők megjavítanak vagy végső esetben visszakapjuk a termék árát.
  • a márka cipői elszámolhatók Egészségpénztári költségként
  • idén már sorozatban harmadszorra nyerték el Superbrands díjat, amit a márkaelègedettség és márkaismertség miatt kaptak, úgyhogy számomra ez is egy igen meggyőző érv

IDE KATTINTVA tudjátok megnézni azokat az üzleteket, ahol forgalmazzák a Primigi cipőit!:)