Lifestyle

Hősnők, akik a kezükbe vették a saját sorsukat!

Idén újabb szívszorító és példaértékű élettörténetet mutat be a Richter Főnix Közösség, aminek a népszerűsítésében minden évben töretlen lelkesedéssel veszek részt. 2023 főhősei sem kívülről várják a segítséget, hanem képesek kezükbe venni sorsuk alakítását és gondoskodni saját magukról, így inspirálva másokat is arra, hogy soha nem szabad feladni!

A Főnixek sorstörténetét bemutató filmek március 10-től lesznek elérhetőek a Richter a Nőkért Facebook és YouTube csatornáján, valamint a Richter a Nőkért weboldalán. Érdemes nyomon követnetek őket, hogy Ti is részesei legyetek ezeknek a fantasztikus történeteknek.

Richter Főnix Közösség

Teremtsd újjá önmagad! – biztat a Richter Gedeon Nyrt. által 2018-ban közösségépítő szándékkal életre hívott program, a Richter Főnix Közösség mottója. Az immár hatodik évaddal jelentkező program keretében bemutatásra kerülő élettörténetek hősnői pontosan ezt teszik: történetükben közös, hogy ha falakba ütköztek, új utakat kerestek és találtak. Mindazon nehézségeket, kihívásokat és mélypontokat, amelyeken átmentek, most nyíltan és őszintén vállalják, hogy példájukkal másokat is motiváljanak és bátorítsanak a továbblépésre. A megvalósításban a kezdetek óta jelentős szerepet vállal Jakupcsek Gabriella.  

„Az idén bemutatásra kerülő Főnix történetek amiatt példaértékűek, mert a hősnőikben közös, hogy egy ponton túl nem kívülről várják a segítséget, hanem képesek voltak arra, hogy saját erejükből keressék a megoldást. Kezükbe vették a saját sorsukat, és képesek voltak új utakat találni.” foglalja össze Jakupcsek Gabriella, hogy miben különlegesek az idei évad sorstörténetei.

Ismerjétek meg a Richter Főnix Közösség legújabb tagjait:

  • Káró Regina „Aznap este élet és halál között lebegtem és egy pillanat alatt megváltozott az életem.”

Regina 23 évesen egy baleset következtében traumatikus koponya- és agysérülést szenvedett. Az elmúlt 6 évben újból megtanult járni, beszélni, de rehabilitációja élethosszig tart majd. Bár maradtak látható nyomai a balesetének, megtanult együtt élni a változásokkal és ebből kihozni a maximumot. Akaratereje, kitartása Főnixeink táborába emeli őt. Regina történetét feldolgozó film bemutatója:  2023. március 10.

 

  • Majzik Edit „Ha negyedannyi energiát tettem volna akkor a házasságunkba, amit a baleset után én önként és dalolva beletettem, akkor mi lehettünk volna a világ két legboldogabb embere.”

Egy színésznő az élet valamennyi árnyalatát megmutathatja a színpadon. Ennek a történetnek a hőse, Majzik Edit táncos-koreográfus férjével élte egy művészházaspár sikeres, ugyanakkor szélsebes életét, majd különös módon éppen egy mozdulat volt az, aminek következtében maga a sors osztott Editre egy nem várt, minden korábbinál nehezebb szerepet. Edit történetét feldolgozó film bemutatója: 2023. április 6.

  • Wermeser Anita „Mennyire tört meg engem a kislányom autizmusa? Semennyire. Örültem, hogy megkaptam a diagnózist, és végre tudtam, hogy nem velem van a baj.”

Anitában igazi őserő lakozik, mely elsöprő erejű. Talán épp ezért sikerült már többször is feltámadnia hamvaiból. Második gyermeke újabb sorsfeladatot hozott a számára. Sok év bizonytalansága és önmarcangolása után szabadította fel végre a szakértői diagnózis: nem rossz anya, csak egy autista gyermeket nevel.  Anita történetét feldolgozó film bemutatója:  2023. május 5.

Tálas Tünde, dokumentumfilmes tanulmányait az ELTE Szociológia-Fekete Doboz Alapítvány Dokumentumfilmes Iskolájában végezte. Már pályája
kezdetén hétköznapi hősökről készített érzékeny portréfilmeket, illetve
dokumentumfilmes eszközökkel mutatott be társadalmi problémákat,
jelenségeket. A Richter Főnix Közösségnek második éve tagja, mint
filmrendező.
„Regina csillogó szemmel és rendkívüli humorral meséli el tragédiájának
történetét. Példátlan lelkiereje nagy hatással volt rám, és biztos vagyok
benne, hogy sok fiatal meríthet erőt történetéből.”– eleveníti fel Tünde
az egyik idei Főnix-film forgatásán történteket.

Boros Panna rendezőként és producerként számos különböző műfajú filmes munkákban részt vett már, bár szíve leginkább a dokumentarista megközelítésekhez húz – az igazi történetekhez, a valóságos, hús-vér szereplőkhöz, és ahhoz a feladathoz, hogy a főhősei megnyíljanak a kamera előtt. Ez már a második év, hogy Panna filmrendezőként tagja a Richter Főnix Közösségnek.  

Richter Főnix Közösség

„A Főnix Közösség évről évre erősödik, egymásra támaszkodva, erőt merítve újabb fantasztikus emberekkel bővül, kiknek történetét elmesélni megtisztelő feladat. Remélem, hogy ezek a történetek másokra is olyan felemelő hatással lesznek, mint rám.” – foglalja össze Panna, számára miben rejlik a Főnix Közösség ereje. 

Bízom benne, hogy a bemutatott történetek minél szélesebb közönséghez eljutnak, hogy sokan meríthessenek erőt és inspirációt saját küzdelmeikhez!   

___