Lifestyle

Így befolyásolja otthonunk a mentális egészségünket

Tavasszal hosszú, meleg, napsütéses napokra vágyunk és örülünk, hogy magunk mögött hagyhatjuk a téli sötétséget. Ha még nem vagyunk tavaszias hangulatban, akkor pozitív gondolkodásmóddal erősíthetjük a mentális egészségünket. Az ADA Mindful Living szakértői négy praktikus life hack segítségével mutatják be, hogyan segíthet az otthonunk a negatív érzésektől megszabadulni és a boldogságra összpontosítani.

Kisebb rendetlenség, kevesebb stressz

A túl sok holmi és a rend hiánya megterhelheti az elmét és a lelket. Ezért mindenképp célszerű, ha megszabadulunk azoktól a felesleges tárgyaktól, amelyek nem tesznek minket boldoggá. Emellett minden holminknak legyen fix helye a lakásban, mert ha otthonunkban van egy megszokott rend, az eggyel kevesebb stresszfaktort jelent.

Természetes, elegáns, nyugodt

Legyen az tiszta, elegáns vagy kényelmes – az otthonunk a menedékünk. Amikor egy hosszú nap után hazaérünk, azonnal biztonságban kell éreznünk magunkat. Mi segíthet ebben? Természetes anyagok, például a fa, mely azzal ápolja lelkünket, hogy melegséget áraszt és egyben nyugtató hatással bír. Az ADA kiváló minőségű természetes anyagokat használ a gyártás során és a Mindful Living bútorokkal békét és pihenést hoz otthonunkba.

Az ADA tippje: A színek is különböző érzéseket váltanak ki belőlünk. A világos, földes tónusok melegnek és barátságosnak hatnak, míg a sötét színek elegánsabbnak érzetet keltenek és kreativitásra ösztönöznek. A különböző színtémák különösen a kis lakásokban segíthetnek, hogy saját munka- és pihenőtereket alakítsunk ki, valamint elválasszuk az otthoni dolgozó sarkot a lakótértől. Ez megkönnyíti számunkra, hogy kikapcsoljunk, és a nap végén ne vigyük magunkkal a munkánkat a pihenési időszakba.

Tele a fejed? Kapcsold ki & kapcsolj ki!

Bár sokak számára jelent teljes kikapcsolódást egy új sorozatot megnézni vagy főzős műsorokat felfedezni a kanapé nyújtotta kényelemben, ennek ellenére a megnövekedett képernyőidő felerősítheti belső nyugtalanságunkat és hosszú távon akár meg is betegíthet minket. Az ADA ezért azt javasolja, hogy alakítsunk ki otthon egy képernyőmentes területet, ahol minden elektronikus szabadidős tevékenység korlátozva van. Elvégre ugyanolyan könnyű kikapcsolni a kanapén egy lebilincselő könyvvel, ahol a képernyő helyett képzelőerőnket használva kapcsolunk ki.

Ki mint veti ágyát, úgy alussza álmát!

A kiegyensúlyozott hangulat és a nyugodt elme alapja a pihentető alvás. A hálószobában a lágy megvilágításra és a kényelmes bútorokra kell összpontosítanunk. A matrac kiválasztásakor különös figyelmet kell fordítanunk arra, hogy az megfeleljen és kielégítse egyéni alvási igényünket. Legyen szó hűsítő rugós matracról vagy hőtároló hideghabról, a puhától a keményig, memóriahabbal vagy innovatív Aqua Cool technológiával – az ADA kínálatában hatalmas a választék. Koncentráljunk önmagunkra, mert mindenki tudja: Egy jó nap egy jó éjszakával kezdődik.

___