Gyerek

Így próbálj ki több mint 70 játékot egy nap alatt!

Egy szuper programra invitállak Titeket a hétvégére, ahol egyértelműen a játékok kerülnek majd a középpontba. Idén kilencedik alkalommal rendezik meg az Ország Játéka versenyt, amelyre több mint 70 játékot neveztek be. Ez alkalommal a verseny különlegessége az is, hogy újra lesz Játszónap, ahol a gyerekek is kipróbálhatják a résztevő játékokat. A rendezvény helyszíne a Groupama Aréna lesz, ahová a szervező, a JátékNet Webáruház sok-sok színes és különleges programmal várja az érdeklődőket 2022. november 6-án (most vasárnap) egész nap.

A Játszónapon a jó hangulatról a JátékNet Webáruház nagykövete, Kovácsovics Fruzsina énekesnő, óvodapedagógus gondoskodik majd: „A játék mindig is központi szerepet töltött be az életemben. Gyerekként is, felnőttként is. Így különösen nagy öröm számomra, hogy én is részt vehetek ebben a szuper kezdeményezésben. Nagyon várom már a november 6-át, ahol mindenki kipróbálhatja majd a nevezett játékokat (velem együtt) és azt is nagyon várom már, hogy együtt énekeljünk, bulizzunk a gyerekekkel, ugyanis egy interaktív koncerttel várom majd a gyerkőcöket. A gitáromat és a jókedvemet már bekészítettem”.

A tavalyihoz képest némileg megváltoztak a játékkategóriák, de továbbra is társasjátékokból érkezett be a legtöbb nevezés. A több mint 70 beküldött pályázat között van bébijáték, családi/party társasjáték, fiús játék, lányos játék, interaktív/elektronikus játék, kreatív készségfejlesztő, társasjáték iskolásoknak és társasjáték ovisoknak. A verseny 2022 október elején kezdődött, de a beküldött szavazok száma már most 20.000 felett jár. Ti is tudtok majd szavazni a helyszínen, illetve a www.orszagjateka.hu oldalon 2022. november 7. (hétfő) éjfélig.

A szavazók között 100 nyertest sorsol ki a JátékNet Webáruház, akiket 2.000 Ft-os vásárlási utalvánnyal ajándékoznak meg, illetve a főnyeremény 1 db 50.000 Ft-os JátékNet ajándékutalvány, melyet szintén a szavazók között osztanak ki.

A szavazás egyúttal jótékonysági célokat is szolgál, hisz a voksolás során a közönség megadhatja egy általa választott bölcsőde és óvoda nevét. A két kategória legtöbb szavazatot kapó intézményei egy-egy 50.000 Ft értékű ajándékcsomagban részesülnek.

A korábbi évekhez hasonlóan a kategóriagyőzteseket a közönségszavazat és a szakmai zsűri véleménye alapján díjazzák. A zsűritagok között van gyermekpszichológus, óvodapedagógus, védőnő, lapkiadó, producer, énekesnő és színésznő is, akik speciális kritériumok alapján vizsgálják és értékelik a versenyben lévő játékokat.

„Játékot készíteni – de kiadni és forgalmazni is – nem csupán egy termék előállítását jelenti. Sosem lehet eltekinteni attól, hogy a végeredmény egy olyan eszköz, amely jelentősen befolyásolja a gyermekeink fejlődését, a szórakozáson keresztül azt, amit az elsők között magához vesz a világból. Ez felelősség, és minden egyes saját játékom fejlesztése során érzem is a súlyát. Az Ország Játéka versenyben ezáltal nem csak a játékkészítő precizitását, ötletességét, de a felelősségtudatos tervezést is keresem, díjazom.” – nyilatkozta Pierrot, producer és az Ország Játéka szakmai zsűri elnöke.

Látogassatok el Ti is most vasárnap a Groupama Arénába és próbáljuk ki együtt a legjobb játékokat!:)

___