Lifestyle

Így születik újjá Puerto Rico kávétermesztése a hurrikánok pusztítása után…

Te el tudod képzelni az életetedet kávé nélkül? A Nespresso reprezentatív kutatása szerint a magyar fogyasztók kétharmada nem igazán, pedig a klímaváltozás és a fenntartható gazdálkodás hiánya hosszú távon veszélyeztetheti a nagy múltú kávétermő területek fennmaradását. Az Irma és a Maria hurrikánok három éve elpusztították a Puerto Ricó-i kávéfarmok több mint 80 százalékát, veszélybe sodorva a helyi kávétermelő közösségek megélhetését.

Nespresso – Reviving origins

A Reviving Origins program részeként a Nespresso egymillió svájci frankot fektetett a Puerto Ricó-i farmok újjáélesztésébe, amelynek köszönhetően az elmúlt években óriási fejlődés ment végbe a térségben. Ennek eredménye a limitált kiadású, különleges és ritka CAFECITO de PUERTO RICO kávékapszula, amely most rövid ideig elérhető a Nespresso boutique-okban.

CAFECITO de PUERTO RICO

Ennek az életteli, intenzív szezonális kávénak a karakterét a Puerto Ricó-i kávészemek étcsokoládés, borsos, fűszeres ízvilága határozza meg. Önmagában fogyasztva is tökéletes, de remekül párosítható tejszínnel és nádcukorral is egy “Café Cortadito” elkészítéséhez, ami San Juan város lakóinak egyik kedvence. Az espresso kávé 11-es ízintenzitású, kóstoljátok meg Ti is!:)