Gyerek, Lifestyle

Ismerd meg a Logiscool táborok világát!

Lilivel nagyon sokat szoktunk együtt dolgozni, rendkívül jól fotóz és a videóim megvágásában is szívesen segít. Sokféle programot használunk a szerkesztésekhez és fejlesztő és gyerek applikációkkal is engedem játszani, amelyekkel sokat tanul. A kreatív látásmódot lehet fejleszteni, de szükséges egy vele született intuíció is, ami benne teljes mértékben megvan. A social media platformokon is szívesen jelen lenne már, de azt gondolom, hogy mindenféleképpen szükséges az, hogy tudja, hogy ezek a felületek mire valók, milyen etikai és biztonsági ismeretek szükségesek a használatukhoz. A nyári szünidő alatt több tábort is kinéztem már Lilinek, amelyek között mindenféleképpen szerettem volna, ha van egy fotózáshoz, kreatívitást fejlesztő foglalkozáshoz kapcsolódó témakörű is. Szerencsére nem kellett sokáig keresgélnem, mert Lili tavaly már járt a Logiscool táborában és tudtam, hogy vannak ilyen témájú táboraik is. Idén egy KREATÍV MOBIL FOTÓ ÉS VIDEÓ TÁBOR-ral fogom meglepni, mely segítségével elmélyítheti az ismereteit és biztos vagyok benne, hogy sok új dolgot fog tanulni.

Lili a babáin, a plüssein és a kis figuráin is sokat gyakorol

Tavaly már megtapasztaltuk, hogy a Logiscool módszertana garancia a sikeres és szórakoztató tanuláshoz, melyet minden korosztály élvezhet a saját tudásszintjének megfelelően. A tanulás egy barátságos és inspiráló környezetben zajlik kis csoportos foglalkozásokkal és fiatal, lelkes oktatókkal, illetve kikapcsolódásként szabadtéri programokkal – például strand, játszóterezés, kirándulás (a gyerekek fél napot töltenek a tanteremben és fél napot tantermen kívül aktívan). A tananyagokat a különböző életkorokhoz igazítják, hogy a gyerekek mindent könnyedén megérthessenek és mind gyakorlati, mind elméleti szinten elsajátíthassák a projekteket. Új gondolkodásmódokat tanulhatnak, amiket rövid és hosszú távon is kamatoztathatnak és melyek segítségével fejleszthetik a logikus gondolkodásukat, a kreatív és kognitív készségeiket.

A Logiscoolban 25 féle digitális és programozó tábor közül választhatnak a gyerekek és szülők, amely 5 téma (kreatív alkotó, Minecraft, Roblox, robotika és programozás) köré csoportosul. Az idén is jelentkeznek új táborokkal, ezek is izgalmasak:

Minecraft City of Heroes táborban a gyerekek megismerkedhetnek a redstone végtelen lehetőségeivel, és virtuális összetett áramkörökkel vezérelhető mechanikus szerkezeteket építhetnek. Mindezt a tudást aztán felhasználhatják egy futurisztikus város felépítéséhez és azon belül kedvenc szuperhőseik főhadiszállásához. A határt csak a gyermekek képzelete szabja meg! 

Roblox Game Hacker táborban a résztvevők a játékon túl felfedezik a kedvenc játékplatformjuk mögött álló tényleges kódot! Megtervezik és létrehozzák saját Roblox játékukat, szkripteket használva és szerkesztve a Lua programozási nyelven. 

A legózás és a robotika találkozása az a 3 új tábor, amelybe már legkisebbek is be tudnak kapcsolódni 6 éves kortól. A LEGO WeDo Space foglalkozásain a gyerekek az űrrel kapcsolatos ismereteken keresztül fejlesztik problémamegoldó képességüket és algoritmikus gondolkodásukat. A LEGO WeDo Future táborokban pedig feltalálók módjára megtervezhetik saját robotjaikat, és azokkal valódi problémákat oldhatnak meg. Csak rajtuk múlik, hogy mit építenek, miközben fejlesztik kreativitásukat és képzelőerejüket. A LEGO Spike Adventures egy olyan újdonság, amellyel még nem sok helyen találkozhattok. Ötvözi a színes építőelemeket, a könnyen használható hardvereket és az intuitív kódolást, használatával a táborozók saját robotjaik, járműveik és vidámparkjaik alkotóivá válnak.

Érdemes lecsapnotok a szabad helyekre, mert gyorsan megtelnek a táborok!

A táborok jól szervezettek, a szülő részletes információt kap a programokról és a várható napirendről, amihez tudnak igazodni ők és a kicsik is. A nap folyamán 3x étkezést biztosítanak, melyben még az ételallergiásokra is külön figyelmet fordítanak. A táborok egész- és fél napos intervallumban is elérhetőek országszerte 30 helyszínen, sok közülük online változatban is regisztrálható. Látogassatok el a Logiscool weboldalára, ahol gyorsan és könnyedén kiválaszthatjátok a számotokra legmegfelelőbb tábort, amikre pillanatok alatt lehet jelentkezni.

Mi biztosan ott leszünk, gyertek Ti is! 🙂

Mi már regisztráltunk, tegyétek meg Ti is!:)
Egy kis ízelítő a szuper hangulatról…

___