Gyerek

Ismerjétek meg az új, kézműveskedésre épülő LEGO játékok!

Már nagyon sok LEGO termékről írtam Nektek és mivel a fejlesztők folyamatosan dolgoznak az újjításokon, így egy újabb izgalmas termékcsoportot szeretnék Nektek bemutatni. A LEGO új, 2D-s csempékbők álló játékkoncepciója, a LEGO® DOTS bevezetése alkalmából Camille Walala, a pozitivitást hirdető közterületi alkotásairól híres művész mutatta be a valaha volt leginteraktívabb munkáját a londoni Kings Crosson található Coal Drops Yardon.

Az új termék bejelentése kapcsán a LEGO arra kérte fel Walalát, hogy egy ingyenes, nyilvános művészeti installációval keltse életre a LEGO DOTS koncepcióját. A látványos alkotás a művész, illetve a játék védjegyének is számító vibráló színeivel és merész geometriai mintáival olyan közösen képviselt értékeket jelenít meg, mint a kreativitás, az önkifejezés és a könnyű hozzáférhetőség. Az eredmény a DOTS HÁZ lett, egy fantasztikus építmény, amelyet nyolc szállító konténerből alakítottak ki. Az öt szobában a falak, a padló, a szőnyegek, a keretek és a bútorok egyaránt a Walala és a LEGO DOTS által képviselt egyedi szín- és mintavilág elegyét tükrözik. A játékos és magával ragadó DOTS HÁZ egy utazásra csábítja a látogatókat, amely a nappalitól, a konyhán, a hálószobán és a fürdőszobán át végül a DOTS Diszkó szobába vezet. Ezt a különleges helyiséget úgy alakították ki, hogy teret adjon az önkifejezésnek, és a látogatók a kifejezetten erre az alkalomra összeállított Ele Beattie lejátszási lista zenéjére mozogva átadhassák magukat a DOTS diszkómozdulatoknak. A helyszínek felfedezése közben arra bátorítják a vendégeket, hogy ők maguk is váljanak egy tervezési folyamat részeseivé, alkossák meg saját mintáikat és karkötőiket – ráadásul néhány elemet akár még magukkal is vihetnek. Fanatsztikusnak tűnik ez a ház, a lányaim biztosan el lennének ájulva, ez a színkavalkád, wooooow.

A LEGO DOTS a 2D-s csempék használatával a kézművesség és a művészetek világa felé nyit, mert a koncepció kreatív teret kínál a gyerekek önkifejezéséhez. Már a termékek csomagolása is magával ragadó, az általuk létrehozható különlegességek pedig csak tovább fokozzák a játék élményét. A különböző formákon és a sokszínű csempéken alapuló játék izgalmas és változatos, amelyben megtalálhatók a kiegészítőként viselhető darabok, illetve a szobai dekorációk is, amelyek felülete lehetővé teszi az egyes tárgyak testre szabását és az önkifejezést. A nagyobbik lányomnak, Lilinek nagyon szeretem a a határtalan fantáziáját és azt is, hogy ezekkel a játékokkal könnyedén lefoglalja magát és segítségükkel szebbnél szebb alkotásokat készít. Annak érdekében, hogy a kreatív fiatalok számára még több izgalmat kínáljanak a termékek, több mint 30 hangulatfestő csempét is bevezetnek majd, amelyek között megtalálhatók arckifejezések, hangjegyek, bolygók, csillagos ég, lábnyomok és szivárvány – és még sok más egyéb minta is. A LEGO játékrendszerén alapulva ebben az esetben is végtelen lehetőség áll a gyerekek rendelkezésre, hogy az elemeket szétszedve újra tervezzék őket, így mindig újabb és újabb szépségeket kreálhatnak a saját fantáziaviláguknak megfelelően. Nézzétek meg, hogy milyen szuper ékszertartót készített Lili, melyben már a vagány karkötői is helyet kaptak. 🙂

Remélem, hogy Nektek is elnyerték a LEGO DOTS újdonságok a tetszésetek, melyekről bővebben a márka weboldalán is olvashattok, illetve meg is rendelhetitek őket! Hamarosan nyakunkon a húsvét is, szerintem akár ez egy szuper ajándék is lehet.