Lifestyle

Izomregeneráció a növényi hatóanyagok erejével

*reklám*

Lassan megérkezik a tavasz, ami a testi-lelki megújulás ideje, legalábbis én ilyenkor azt érzem, hogy kirobbanó életkedvvel indulhatok neki a napjaimnak. Amikor beköszöntenek az első melegebb napok, sokkal energikusabbnak érzem magam és könnyebben vágok bele a szabadtéri sportolásba, kirándulásokba. Fontos, hogy ilyenkor is fokozatosan kezdem el terhelni a szervezetemet, nehogy izomösszehúzódás, izomfeszülés legyen az eredmény, ami kimaradáshoz vezethet.

VoltaNatura
Szeretek hatékonyan és kíméletesen edzeni!

Világ életemben sportoltam, a profi pályafutásom után is igyekeztem ezt az életformát beépíteni az életembe, amit a munka mellett sokszor nehezen tudtok kivitelezni, ezért is alakítottam ki egy szuper otthoni edzésprogramot, amit minden nap tudok variálni és könnyedén be tudok építeni az időbeosztásomba. Ezeket a mozgásokat az évek során többféle mozgásformából állítottam össze, aminek része egy kis tánc, boksz, erősítő edzés is, de természetesen alig várom, hogy a kiszabaduljunk a lakásból és a lányaimmal közösen aktívabban is mozoghassunk. A hivatásos sport karrierem alatt megtanultam, hogy ahhoz, hogy a testünket megfelelően terhelhessük és kapacitálhassuk szükség van bizonyos lépések kötelező beiktatására, ilyen például az elmaradhatatlan bemelegítés, majd az edzés végén a levezető nyújtás.

Sajnos sokan ezeknek nem tulajdonítanak különösebb jelentőséget, pedig sportágtól és évszaktól függetlenül kötelező. Hogy miért?

A bemelegítés célja a szervezet nyugalmi állapotból való fokozatos felkészítése a terhelésre, lényege a teljes testünk átmozgatása, amellyel fokozzuk a vérkeringésünket, felmelegítjük az izmainkat, illetve lélekben is ráhangolódunk az edzésre. Ez mindössze pár percet vesz igénybe, viszont a szervezetünk optimális működéséhez igenis fontos.

A sporttevékenység szintén nélkülözhetetlen eleme az edzés végén a streching, amit sokszor időhiány miatt kimarad, pedig az izmok regenerálódása szempontjából szintén kulcsfontosságú. Ez a mozgás az életkor előrehaladtával a napi rutinunk része is lehetne, hiszen az izmok fokozatosan megrövidülnek és a korábban természetesnek és könnyűnek tartott mozdulatokat már nem fogjuk tudni olyan egyszerű végrehajtani. Arról pedig ne is beszéljünk, hogy egy-egy megrövidült vagy meggyengült izom milyen negatív hatással van az összes többire is, ami a test idő előtti elhasználódásához, öregedéséhez vezet.

VoltaNatura
A kedvenc növényi alapú gélem, melyben egyesül a természet legjava és a tudomány szakértelme!

Szóval, lényeg, a lényeg, hogy próbáljunk meg ésszel belevágni a tavaszi aktivitásokba, legyen szó, akár fogyókúráról vagy egy napi rutinszerűen végzett testmozgásról. Fontosnak tartom azt is, hogy ezek mellett figyeljük a testünk változásait, és ha bármilyen formában jelez nekünk, azonnal reagáljunk rá. A növények erejében hiszek, előszeretettel alkalmazom is őket. Ilyen hűséges társam a VoltaNatura növényi alapú izomregeneráló gél, amelyet az edzés után kifejezetten az izmaim feszülésének enyhítésére, illetve a zúzódásaim felszívódására szoktam alkalmazni. Nyugtatja, hűsíti a feszült, összehúzódott izmaimat, amiben 6 természetes eredetű növényi összetevője segít. A készítmény ötvözi az árnika, a vadgesztenye, a centella kivonatait – ezek hagyományosan a feszült izmok nyugtatására szolgálnak –, a frissítő tulajdonságairól ismert Gaultheria és borsmenta kivonatokkal. Illetve, ne felejtsük ki az alovera levél és a tengeri alga kivonatokat sem, amik együttes hatását a bemasszírozás után azonnal érezhetjük. Ezt a terméket naponta többször is használhatjuk, én általában edzés és fürdés után alkalmazom, mert gyorsan felszívódik, azonnal hidratál és segíti csökkenteni az izmaim feszültségét, ami a sérülések és izomláz elkerülése mellett, a mindennapi közérzetemre is támogató hatással van. A gél mentes a kőolaj alapú szintetikus összetevőktől, vegánbarát és a csomagolása is teljes egészében újrahasznosítható. Egy szuper termék, amelyben egyesül a természet legjava és a tudomány szakértelme.

Remélem, hozzám hasonlóan, ti is várjátok, hogy a hosszú, téli hónapok után újult erővel vághassunk bele az aktívabb életformába, úgyhogy kalandra fel!

A tartalom elkészítését a VoltaNatura gyártója támogatta. (PM-HU-VN-23-00056)

___