Gyerek

Javítsd a gyermeked feladat- és problémamegoldó képességét omega-3 zsírsavakkal!

Most hallottam, hogy a legújabb kutatási eredmények szerint, azoknak a gyermekeknek, akiknek a szervezete rendszeresen jut omega-3-zsírsavakhoz, a feladat- és problémamegoldó képessége is javult, gyorsabban értették meg a feladatokat és javultak az iskolai eredményeik. A gyermekek számára, körülbelül 14 éves kor eléréséig rendkívül fontos az optimális omega-3 zsírsavak bevitele, mivel ezen kor eléréséig fejlődik a gyermekek agya a legnagyobb mértékben. Lilivel télen is nagyon sokszor megyünk pancsolni, igazi vízicsíbor már gyerekkora óta, ám ennek ellenére a tengeri ételeket nem szereti, pedig az Omega-3 jelentős mennyiségben a tengeri halakban fordulnak elő.

Az omega-3 zsírsavak a többszörösen telítetlen zsírsavak csoportjának tagjai, közéjük tartozik a linolénsav, az eikozapentaénsav és a dokozahexaénsav. Ezek a zsírsavak az emberiség táplálkozásában mindig is jelen voltak, azonban a szervezet biológiai folyamataiban betöltött értékes szerepüket, csak az utóbbi néhány évtizedben ismerték fel. A zsírsavak az élelmiszerekkel elfogyasztott zsírok, olajok lebontási termékei és két nagy csoportjuk a telített és a telítetlen zsírsavak osztálya. A telítetlen zsírsavakat – néhány kivételtől eltekintve – a szervezet nem képes előállítani (esszenciális zsírsavak), ezért a napi szükséglet biztosításához az omega-3 zsírsavak esetében is nélkülözhetetlen a táplálék vagy táplálékkiegészítők formájában történő bevitelük.

A lányaimmal igyeszünk tudatosan táplálkozni, de sajnos vannak olyan ételek – mint például a tengeri finomságok – melyek nem tartoznak a kedvenceik közé. Az Omega-3 jelentős mennyiségben a tengeri halakban fordulnak elő, illetve néhány növényi olaj és magvak, valamint a szójabab is tartalmazza az esszenciális zsírsavakat. A hetente ajánlott fogyasztási mennyiség 200-300 g, azonban Magyarországon az ajánlott mennyiségnek csupán a töredékét fogyasztjuk. Egy kis odafigyeléssel, mint például a NUTRILITE™ Omega 3 gyerekeknek készült étrend-kiegészítője, növelhetjük a kicsik szervezetükbe kerülő omega-3-zsírsavak mennyiségét, hogy megtapasztalhassák az egészségükre kifejtett pozitív hatásait. Például mérséklik a vér koleszterinszintjét, így ezzel együtt csökken az érelmeszesedés és szívinfarktus kialakulásának kockázata is. Szerepük van a zsírok szállításában, a gyulladásgátló prosztaglandinok képzésében, részt vesznek az idegrendszer és sejthártyák felépítésében és az immunrendszerre kifejtett jótékony hatásuk is ismert.

Gondoltátok volna, hogy az első vizsgálatokat, közel 20 éves időszakon át a grönlandi eszkimók körében végezték? Felfigyeltek arra, hogy míg a civilizált világban egyre nagyobb méreteket ölt a szívinfarktus és érrendszeri megbetegedés és halálozás, addig a szinte kizárólag tengeri állatokat fogyasztó eszkimók körében, ez a betegség szinte nem fordult elő. A hatvanas-hetvenes években ez a felismerés kiegészült azzal, hogy azokon a területeken, ahol magas a szív- és érrendszeri betegségek előfordulása, ott többen küzdenek depresszióval is. Azonban ahol a halfogyasztás népszerűbb, ott mindkét megbetegedés előfordulása jóval csekélyebb.

A NUTRILITE™ gumitabletták remek gyümölcsízűek, ezért tökéletesen elfedik a hal ízét és utóízét. Színes formájuknak köszönhetően nagyon kedvelik a kicsik, zselés állaguk miatt könnyen elrághatóak és nincs szükség vízre a bevételükhöz. A nagylányom nagyon szereti őket, próbáljátok ki Ti is!:)