Lifestyle

Jegeskávék Dolce Vita hangulatban…

A legnagyobb nyári hőségben sem kell lemondanunk a kedvenc Nespresso kávénkról, sőt még finomabbá varázsolhatjuk őket, amihez két új Limited Edition kávét is ajánlok Nektek, az Ispirazione Salentina és az Ispirazione Shakerato kávékapszulákat, amelyeket az olasz kávékultúra és két közismert olasz jegeskávé recept ihletett.

Fontos tudnotok, hogy a kávé íze, aromája a hőmérséklet megváltoztatásával teljesen átalakul, így eltérő ízbeli eredményt kapunk egy espresso-ként készített kávéhoz képest. A most bevezetésre kerülő két kávé kifejezetten jegeskávé készítéséhez ajánlott, így velük biztosan nem lehet elrontani egy hűsítő, jeges finomságot.

ISPIRAZIONE SHAKERATO KÁVÉKAPSZULA

Testes, intenzív ízvilágú jegeskávé kakaós aromákkal és hosszan lecsengő, pörkölt ízjegyekkel. Jéggel és cukorral keverve kiváló Caffè Shakerato készíthető belőle. Elkészítése során a tetején sűrű, aranyszínű, krémes habréteg alakul ki. Legalább olyan frissítő, mint amilyen ízletes!

KÁVÉ ELKÉSZÍTÉSE:

Tegyél egy fedéllel kombinált VIEW Recipe pohárba vagy egy shakerbe 3 g cukrot! Készíts 40 ml kávét a tetejére! Adj hozzá 3 nagyméretű jégkockát (3x30g), és rázd össze shakerben vagy a Nespresso pohárban! Ugye

ISPIRAZIONE SALENTINAKÁVÉKAPSZULA

Egy kényeztető, merész, de harmonikusan finom keverékből készülő jegeskávé, amely diós aromákat és fás jegyeket tár fel. Cukornádszirup, jégkockák és mandulatej hozzáadásával könnyedén elkészítheted belőle a pugliai Salento régióból származó Caffè Alla Salentina receptet. A mandulatej kellemes, édes ízt és bársonyos, krémes textúrát ad az italnak.

 KÁVÉ ELKÉSZÍTÉSE:

Tegyél 2 nagyméretű jégkockát (2×30 g) egy VIEW Lungo csészébe! Önts a jégre 30 ml mandulatejet (vagy tehéntejet), és óvatosan önts rá 5 ml cukornádszirupot. Végül készíts 25 ml kávét a tetejére!

A finom jegeskávék mellett szuper, Limited Edition kiegészítők is kaphatóak a Nespresso üzleteiben.  A Nomad bottle névre hallgató italospalack és a fedővel kombinált VIEW Recipe poharat és jégkockatartót tartalmazó VIEW Jegeskávé szett is az újdonságok része. A kiegészítőkkel könnyedén elkészítheted a jegeskávé recepteket, és pillanatok alatt becsempészheted az olasz tengerparti hangulatot az otthonodba vagy a munkahelyedre.