Gasztro

Jó Ooton jársz!

Ha csupán csak 5 perced van bedobni egy tápláló és egészséges finomságot és a Mammut közelében jársz, akkor ugorj be az OOTON-ba!

Az OOTON nem hisz az önfeláldozásban: szerintük az egészség- és környezetbarát vegán ételek érdekében nem kell lemondanunk az ízekről, színekről, izgalmakról, és akár egy pohár prosecco elfogyasztásáról. Az új koncepció célja, hogy a növényi alapú étkezés kipróbálására inspiráljon – a testünk, a környezetünk és az állatok jólléte érdekében.

OOTON

Tudtad, hogy 20 000 féle ehető növény létezik a Földön? Képzeld el micsoda ízkavalkádot tud készíteni belőlük a hozzáértő kéz! Párosítsd ezt egy környezettudatosságot a zászlajára tűző működéssel, és elkezded megérteni az OOTON filozófiáját.

Az üzlet csapata minden hétköznap a legfrissebb hozzávalókból készíti el a polcról leemelhető és fogyasztható, egyszerű, de teljes értékű falatokat. A zöldségekkel, hüvelyesekkel, gyümölcsökkel és magvakkal készített szendvicsek, salátatálak és wrapek mellett 100%-os gyümölcslevek, smoothiek is elérhetőek az üzlet kínálatában.

OOTON

Az OOTON-t a fenntarthatóság és a környezetbarát szemlélet jegyében nyitották a Planteen alapítói, Szemerédy Viktória és Baráth Barna. Az alapítókhoz csatlakozott Fait Federika, valamint Zsolnay Gergely séf, aki a gasztronómiai élményeket varázsolja az üzlet polcaira.

„Szem előtt tartottuk, hogy a lehető legminimálisabb ökológiai lábnyommal rendelkezzünk, miközben tényleg egyszerű, fogyasztásra kész, és zavarbaejtően ízletes ételeket tudjunk ajánlani azoknak is, akiknek egyébként eszükbe sem jutna a vegán étkezés” – kezdte Szemerédy Viktória.

OOTON
A wrapeket már leteszteltem, isteniek!

„A szezonális, friss alapanyagok, illetve a környezet- és állatbarát működés mind hozzájárulnak egy élhetőbb világhoz mindannyiunk számára. Saját egészségünk és gyerekeink jövője szempontjából is kulcsfontosságú, hogy jelentősen csökkentsük a húsfogyasztásunkat. Célunk, hogy az Ootonban bárki megtapasztalhassa, hogy ez nem kell, hogy az étkezés élményéről való lemondással járjon!” – tette hozzá Baráth Barna.

Vár Titeket is az OOTON 8:30-18:00 között Budán, a Fény és Lövőház utca sarkán vagy rendeld meg a finomságokat a Wolt-on keresztül.

___