Szépségápolás

Kikészülök a fejbőrömtől! Bőrgyógyásznál jártam…:)

Folyamatosan írok Nektek a különböző hajápolási termékekről, de emellett nem szeretném figyelmen kívül hagyni azokat a Hölgyeket sem, akik különböző fejbőr problémákkal küzdenek. A nők egyik legékesebb és leg kifejezőbb „kiegészítője” a hajkoronája, mely mindig szem előtt van, ezért fontos, hogy jó formában legyen! Ez egy igen kényes téma, mégis szeretném Veletek megosztani a tapasztalataimat….

haj.jpgSokat olvashatunk arról, hogy a terhesség alatt és után teljesen megváltozik a hajunk állaga, szerkezete, minősége, de én azt gondoltam, hogy ez egy idő után visszaáll az eredeti állapotára. Nálam sajnos ez nem így történt, lassan 2 éve szenvedek az állandóan gyulladt, viszkető fejbőrömtől, ami már teljesen rányomta a bélyegét a mindennapjaimra. A folyamatos irritáció és a hámló bőröm már teljesen kikészített, ezért elhatároztam, hogy véget vetek ennek az állapotnak!

ilovemom_KOC.jpg

A Körúti Orvosi Centrumban kezelték a visszereimet, ami szuperül sikerült, ezért gondoltam, hogy ezzel a panaszommal is felkeresem őket, hátha van megoldás a problémámra?! Az előzetes bejelentkezés után, Dr.Hidvégi Bernadett doktornő fogadott, akivel hosszas beszélgetés után analizáltuk, hogy a legnagyobb ellenségem ez a felpörgött, stresszes életmód, de emellett rengeteg olyan területet is érintettünk, amire nem is gondoltam…

Tudtad, hogy egy ilyen „betegség” oka a következő is lehet:

-hormonális változások

-helytelen étkezés – gyomor panaszok

-sportos életmód – izzadás

-stressz

Korábban a gyógyszertárban ajánlott készítményekkel próbálkoztam, majd arra is gondoltam, hogy nem öblítem le eléggé a samponomat vagy rossz termékeket használok, de nem jó helyen keresgéltem a probléma forrását… Ez csak egy átmeneti tünet kezelés volt, a doktornő egy speciális pakolást írt fel számomra, ami már az első felvitel után csodákat művelt a hajhagymáimmal és a viszketésem is azonnal elmúlt. Mi a tanulság? Már sokkal előbb el kellett volna mennem a vizsgálatra és azt hiszem egy kis életmódváltás is sokat segíthet, hogy jobban oda tudjak figyelni magamra! Forduljatok szakemberhez és Vigyázzatok Ti is az egészségetekre!