Lifestyle

Kipróbáltam a FLOATFIT vízi edzést!

Lassan 2 éve láttam először a neten egy FloatFit edzést és már akkor szerettem volna kipróbálni, de sajnos itthon még nem volt elérhető. Hiszek a nincsenek véletlenekben, ezért sem csodálkoztam azon, hogy miközben vártam a kislányomat az úszáson észrevettem, hogy fújják fel az ehhez a mozgásformához tartozó kiegészítőket, így nem is volt kérdés, hogy megkérdezem, hogy mi fog itt történni….Kiderült, hogy aznap este nyílt FloatFit HIIT edzés van a tőlünk 10 percre lévő usziban, így nem is volt kérdés, hogy nekem részt kell vennem rajta. A csillagok állása is segített abban, hogy ezt ki tudjam vitelezni, így izgatottan vártam az edzés kezdetét.

Tudtam, hogy a szülésem előtti több hónapos fekvős időszak és a nem edzés miatt nagyon messze vagyok a bomba formámtól, ezért izgultam, hogy hogy fogom tudni kivitelezni a gyakorlatokat…Egy rövid ismertetés után megtudtam, hogy az AquaBase deszka anyaga a paddle-hez hasonló és vékony kötelekkel van rögzítve a víz alatt, így oldalirányban van egy minimális mozgástere, de egyébként “stabilan” úszik a vizen. Egy laza bemelegítéssel kezdtünk és utána 4 részes mozgásosorok következtek – gugolós, fekvőtámaszos, hasizmos – gyakorlatokkal. Már az első kör után végem volt, remegtek a lábaim és amikor meghallottam, hogy jön a “pihenés”, akkor fellélegeztem, ám túl korán, hiszen ez a taposás volt, ami pont ugyanolyan hihetetlenül fárasztó volt, mint a többi gyakorlat. Már a második körben alig álltam a lábamon, ezért többször is “estem-keltem” a vízbe és nagyon nevettem magamon. A végén már alig bírtam kimászni a matracra, emellett pedig nagyon jólesett csobbani, mert szuperül lehűtött a nagy melegben…:)

Az edzés elején még szkeptikus voltam, hogy 30 perc alatt, hogyan lehet egy kielégítő sportolást kivitelezni, amit már 15 perc után újraételmeztem, mert hihetetlen, hogy hogy dolgozik minden izomcsoport a matracon. Sajnos nem sikerült minden feladatot teljes mértékben kiviteleznem, de úgy voltam vele, hogy inkább csinálom precízen úgy, hogy ne fájjon a derekam és a hátam tőlem, minthogy többen ártsak vele. Egyébként az edzés elején az edző is kiemelte, hogy a helyes testtartás létfontosságú és a gyakorlatok elvégzése közben is folyamatosan javította, ha valaki nem megfelelően csinálta. A Férjem masszázs terapeuta és általa, illetve a sok évi sport és gyógytorna miatt már van testtudatom, de ezek a gyakorlatok még a szárazföldön is nagy koncentrációt igényelnek, nemhogy a vízben. Nagyon jól éreztem magam az edzés után, nemcsak azért mert úgy éreztem végre újjáéledt a testem, hanem azért is, mert szuperül ki tudtam kapcsolni – nem az járt a fejemben, hogy vajon a kicsi eszik-e rendesen vagy a nagy nem-e esik el a medencében – hanem magamra tudtam figyelni. Már 3. napja van izomlázam , de megérte!

Alig várom, hogy Budaörsön is legyenek állandó edzések, mert én biztos törzsvendég leszek! Próbáljátok ki Ti is a FloatFit Hungary oldalán láthatjátok, hogy mikor és hol vannak nyíltnapok!