Kíváncsi vagy a Nespresso díjnyertes jegeskávé különlegességeire?
A nyár nem múlhat el a jeges finomságok elfogyasztása nélkül. A nagy forróságban a kávézás szenvedélyét könnyedén átformálhatjuk hűvös desszert különlegességekké, amiket a Nespresso bloggerversenyén ilyen formában álmodtak meg a döntősök:
KÁRAI DÁVID – ÍZ HUSZÁR: TIRAMISU ICED LATTE
Hozzávalók:
- 1 db Nespresso Leggero on Ice kávékapszula
- 4-5 db jégkocka
- 1,5 dl hideg tej
- 2-3 csepp mandulakivonat
- 1 dl hideg tejszín
- 1 evőkanál mascarpone
- 1 evőkanál porcukor
- cukrozatlan kakaópor a tetejére
- 1 db babapiskóta díszítéshez
A jégkockát hideg pohárba tesszük, majd ráfőzünk egy adag espressot a Leggero on Ice őrleményből. Shakerbe tesszük, összerázzuk, majd ha lehűlt, egy másik pohárba átszűrjük. A lehűtött kávéhoz hozzákeverjük a tejet és a mandulakivonatot. A tejszínt majdnem teljesen kemény habbá verjük, majd hozzákanalazzuk a mascarpone-t, ízlés szerint édesítjük és az egészet kemény habbá verjük. Habzsákba töltjük és a hideg kávéra nyomjuk. A hab tetejét megszórjuk kakaóval és babapiskótával kínáljuk.
BREAKFAST LOVER LILI: JEGES-CSOKOLÁDES CAFFÉ AL COCCO
Hozzávalók:
- 1 db Nespresso Leggero on Ice kapszula (40 ml)
- 1 marék jég
- 2 evőkanál csokiszósz
- 1 dl sűrű kókusztej
Egy receptes pohár aljára öntjük a csokiszószt, majd teletesszük a poharat jégkockákkal. Ráöntjük a sűrű kókusztejet. Lefőzzük egy kis pohárba az espressot és ízlés szerint cukrot keverünk bele, majd az italunk tetejére öntjük.
Mindkettő nagyon ízletes, nem is tudom, hogy melyiket választanám….és Te?
TIRAMISU ICED LATTE a befutó 🙂
Egyszer elkészítem, nagyon guszta!