Lifestyle

Kíváncsi vagy a Nespresso díjnyertes jegeskávé különlegességeire?

A nyár nem múlhat el a jeges finomságok elfogyasztása nélkül. A nagy forróságban a kávézás szenvedélyét könnyedén átformálhatjuk hűvös desszert különlegességekké, amiket a Nespresso bloggerversenyén ilyen formában álmodtak meg a döntősök:

KÁRAI DÁVID – ÍZ HUSZÁR: TIRAMISU ICED LATTE

Hozzávalók:

  • 1 db Nespresso Leggero on Ice kávékapszula
  • 4-5 db jégkocka
  • 1,5 dl hideg tej
  • 2-3 csepp mandulakivonat
  • 1 dl hideg tejszín
  • 1 evőkanál mascarpone
  • 1 evőkanál porcukor
  • cukrozatlan kakaópor a tetejére
  • 1 db babapiskóta díszítéshez

A jégkockát hideg pohárba tesszük, majd ráfőzünk egy adag espressot a Leggero on Ice őrleményből. Shakerbe tesszük, összerázzuk, majd ha lehűlt, egy másik pohárba átszűrjük. A lehűtött kávéhoz hozzákeverjük a tejet és a mandulakivonatot. A tejszínt majdnem teljesen kemény habbá verjük, majd hozzákanalazzuk a mascarpone-t, ízlés szerint édesítjük és az egészet kemény habbá verjük. Habzsákba töltjük és a hideg kávéra nyomjuk. A hab tetejét megszórjuk kakaóval és babapiskótával kínáljuk.

BREAKFAST LOVER LILI: JEGES-CSOKOLÁDES CAFFÉ AL COCCO

Hozzávalók:

  • 1 db Nespresso Leggero on Ice kapszula (40 ml)
  • 1 marék jég
  • 2 evőkanál csokiszósz
  • 1 dl sűrű kókusztej

Egy receptes pohár aljára öntjük a csokiszószt, majd teletesszük a poharat jégkockákkal. Ráöntjük a sűrű kókusztejet. Lefőzzük egy kis pohárba az espressot és ízlés szerint cukrot keverünk bele, majd az italunk tetejére öntjük.

Mindkettő nagyon ízletes, nem is tudom, hogy melyiket választanám….és Te?