Szépségápolás

Leaping Bunny

Az AVON büszkén jelentette be, hogy együttműködésre lép a Cruelty Free International szervezettel, amelynek keretében bekerültek az állatkísérletek ellen harcoló világszervezet Leaping Bunny programjába. Kiváló termékcsaládjai közül elsőként a parfümök, az Avon Care, valamint az Anew termékek büszkélkedhetnek az „ugró nyuszi” emblémával, de 12 hónapon belül minden egyes termékre is felkerül a védjegy.

A Cruelty Free International Leaping Bunny programja az állatkísérlet mentes termékek világszerte elismert arany standardja, amelynek követelményei túlmutatnak az állatkísérleteket korlátozó törvényeken. „A Cruelty Free International-nél egy olyan világ megteremtésén dolgozunk, ahol senki sem akar és senki sem hiszi, hogy állatokon kell kísérleteznünk. Elkötelezett szakértői csapatunk a díjnyertes kampánytevékenységet, a politikai lobbitevékenységet, a tudományos és jogi szakértelmet és a vállalati felelősségvállalást ötvözi. Munkánk során világszerte az állatok tiszteletére és védelmére oktatjuk és inspiráljuk az embereket, vizsgáljuk és feltárjuk az állatok laboratóriumi életének valóságát, felszólítjuk a döntéshozókat, hogy tegyenek pozitív lépéseket az állatok védelme érdekében. Óriási örömmel tölt el, hogy egy újabb világmárkát köszönthetek a Leaping Bunny családban és mostantól az AVON-nal együtt dolgozhatunk a kozmetikumokkal kapcsolatos állatkísérletek megszüntetéséért” – nyilatkozta Michelle Thew, a Cruelty Free International vezérigazgatója.

Az AVON már három évtizede dolgozik a kozmetikai területeken végzett állatkísérletek megszüntetéséért és az állatkísérletmentes módszerek elfogadásáért, amelynek első mérföldköveként 2019-ben a kínai piacon is jelenlévő, globális kozmetikai cégek közül elsőként szüntette meg működési folyamataiban az összes állatkísérletet. Céljuk, hogy olyan termékeket kínáljanak, amelyek anélkül felelnek meg a vásárlók igényeinek, hogy az állatok védelmét, a magas termékbiztonsági előírásokat vagy a szabályozási követelmények betartása iránti elkötelezettségüket veszélyeztetnék.

A Leaping Bunny védjegy az AVON állatok jóléte iránti 30 éves elkötelezettségét hangsúlyozza. A védjegy megszerzéséhez a teljes ellátási láncukat alaposan auditálják, hogy biztosítsák a Leaping Bunny szigorú kritériumainak való megfelelésüket. Ez a program az egyetlen olyan állatkísérlet mentes szabvány, amely olyan beszállítói felügyeleti rendszer kialakítását követeli meg a márkáktól, amely az ellátási lánc ellenőrzését egészen az alapanyaggyártók szintjéig végzi, betartja a fix határidős politikát, biztosítja és elfogadja a rendszeres és független auditok, ellenőrzések elvégzésének lehetőségét, a program követelményeinek való folyamatos megfelelés érdekében.

„Az AVON-nál évek óta elkötelezetten dolgozunk azért, hogy a világ mindenki számára – így az állatok számára egyaránt – jobb hely lehessen, amely utunk során most újabb mérföldkőhöz érkeztünk. Büszkeséggel tölt el, hogy a Cruelty Free International Leaping Bunny programjához való csatlakozásunkkal az állatkísérletek felszámolásáért folytatott harcot támogathatjuk és tovább erősíthetjük az állatok jóléte iránti 30 éves múltra tekintő elköteleződésünket” – nyilatkozta Angela Cretu, az AVON vezérigazgatója.

___