Gyerek

LEGO Hidden Side – Emeld új szintre a játékélményt!

Már lázasan kutatom a tökéletes karácsonyi ajándékokat és nagyon sok szuper újdonsággal találkoztam, melyek közül most a LEGO csoport egyik új, kiterjesztett valósággal erősítő játékcsaládját, a Hidden Side-ot szeretném Nektek bemutatni, ahol a gyerekeknek szellemről szellemre haladva kell visszaváltoztatniuk a kísértetjárta világot normálissá. A 7 éves és annál idősebb gyerekek számára fejlesztett játék, a napjainkban elérhető egyetlen, amely teljes mértékben és zökkenőmentesen ötvözi a kiterjesztett valóságot (AR) a fizikai építéssel, felfedve az interaktív játék rejtett világát.

A Hidden Side olyan “kísértetjárta” építőszetteket kínál, amelyek tele vannak bámulatos funkciókkal és titkos meglepetésekkel. Ezek már önmagukban is biztosítják azt az építési élményt és szórakoztató szerepjátékot, amely minden tematikus LEGO játékra jellemző. A termékcsaláddal együtt kifejlesztett, egyedi AR alkalmazás segítségével a modellek életre kelnek, felfedve az interaktív rejtélyek és a megoldandó kihívások rejtett világát. Kombinálva a két világ még vonzóbbá és szórakoztatóbbá válik.

Az alkalmazás lehetővé teszi a gyerekek számára, hogy a karakterek valamelyikének saját szemszögéből fedezzék fel a világukat, mobiltelefonjaink segítségével pedig megoldhatják a felszín alatt megbújó paranormális rejtélyeket. A játék arra buzdítja a gyerekeket, hogy tartsák a telefont a LEGO modellek elé és lépjenek kapcsolatba különböző elemekkel, amelyek kiszabadítják a virtuális szellemeket, akiket a gyerekeknek el kell kapniuk ahhoz, hogy megállítsák a kísértetjárást az AR játékban.

“Évekig tartó kísérletezéseink, amelyek során a technológia és a fizikai játék kapcsolódási lehetőségeit vizsgáltuk, azt tanították nekünk, hogy a gyerekek izgalmas játékélményt várnak, amelyek zökkenőmentes átjárást biztosítanak a fizikiai és a digitális világ között – ez az, amit kiterjesztett játéknak nevezünk. A Hidden Side-ot úgy terveztük, hogy a LEGO modellek átalakítása megváltoztassa az AR élményt, valamint az AR tapasztalat is segítsen új dolgokat felfedezni a fizikai modellekkel kapcsolatban. Ezáltal egy olyan kölcsönösen magával ragadó játékélmény érhető el a két világban is, amely még sosem volt tapasztalható.”- mondta Tom Donaldson, a LEGO Csoport Kreatív Játék Laboratórumának alelnöke.

Az alkalmazás ingyenesen letölthető az AppStore-ból és a Google Play-ből, ami több rövid digitális játékot is tartalmaz, melyekkel a gyerekek a készletektől függetlenül is tudnak játszani.

Én már teljes extázisban vagyok, hogy kipróbáljam! Nektek, hogy tetszik?