Gyerek

Legyél Te is hős fogember!

Nemcsak a trendekben lehet diktálni a divatot, hanem az egészséges életmódban is. Szerencsére egyre többen táplálkoznak tudatosan, sportolnak rendszeresen, ami nagy mértékben befolyásolja az egészségünk megőrzését. Ha, mi Szülők ezt már tudatosan tesszük, akkor érdemes a gyerekeinket is ennek alapján nevelni, hiszen számukra akkor ez lesz a természetes – amilyen példával járunk előttük, olyan mintát fognak Ők is követni! A napi tápanyag bevitel, a helyes étrend a hosszú és egészséges élet legfőbb titka, mely döntően hozzájárul a csontjaink, szerveink, fogunk épségének a megőrzéséhez.

mosolygos-fogacskak-uj-data-nyito

Tudtad, hogy a fogainknak sem mindegy, hogy mit eszünk? Íme a kedves étrend  a számukra:

  • Fogyassz minél több zöldséget, gyümölcsöt, halat és feldolgozatlan élelmiszert!
  • Nassoláshoz válassz friss gyümölcsöt, zsírszegény sajtokat, szendvicseket vagy nyers, szeletelt zöldséget!
  • Ha nem bírsz lemondani az édességről, próbáld meg a nasikat a főétkezések idejére korlátozni!
  • Ellenőrizd az élelmiszercímkéken feltüntetett összetevőket, és ügyelj a rejtett cukortartalomra (dextróz, glükóz, szacharóz, fruktóz stb) is!
  • Naponta legalább 2-3-szor moss fogat és nyugodtan fogyassz cukormentes rágógumit!

dm_fogacsak_log

A dm már évek óta kampányol az egészséges fogak mellett, legújabb “Mosolygó fogacskák” programja játékos formában hívja fel a családok, Szülők, pedagógusok figyelmét a fogápolás fontosságára! A dm 2016-ban egy pályázatot írt ki az általános iskolák elsős és másodikos osztályosainak, mely a program dalához kapcsolódik. Ezt a dalt kell feldolgozni egy kis videó formájában, amit akár egy mobiltelefonnal is el lehet készíteni. A dalt az Iszkiri együttes előadásában hallhatjuk, a játékos ritmusokból kiderül, hogy mi minden történhet a fogakkal, ha nem vigyáznak rájuk a gyerekek. A dalhoz egy helyes videóklip is készült:

A nyeremények is szuperek, az első 10 000 pályázó diák fogápolási kezdőcsomagot kap ajándékba, a legkreatívabb 10 pályázó osztály pedig egészségnapot nyer a Minipolisz gyerekvárosba. A legjobbakról az idei évben közönségszavazás dönt, szavazni a pályázat weboldalán lehet, a www.dm-egyuttegymasert.hu oldalon, ahol minden részletes információt megtaláltok a pályázat részleteiről. Vegyetek részt Ti is a pályázatban (2016.09.15-2016. 10.12.) és kampányoljatok az egészséges fogak  mellett!

A dm szakmai partnere a programban a Signal termékeket forgalmazó Unilever Magyarország Kft.