Lifestyle

Medical Sport – Gyorsaság, Hatékonyság, Komplexitás

Mindig szívesen osztom meg Veletek a tapasztalataimat, ezért engedjétek meg, hogy a mostani sportbalesetemről is beszámoljak Nektek. Egy pár hónapja kezdtem el ismét intenzíven röplabdázi és sajnos az egyik edzésen kifordult a bokám. Az első utam a János kórházba vezetett, ahol egy röntgen és orvosi ellátás alapján részleges szalagszakadást diganosztizáltak, amivel ugyan kizártuk a törést, de arról még nem kaptam kielégítő választ, hogy ez a sérülés milyen mértékű és hogyan lehet a leghatékonyabban kezelni. Azonnal felkerestem egy ortopéd szakorvost is, akinek kikértem a tanácsát a hatékony rehabilitációm kapcsán. A vizsgálat után a tőle kapott  kiértékeléssel már komplex képem volt a sérülésem milyenségéről és a tanácsára indultam el a rehabilitációs folyamaton. 

Ma már rengeteg helyre tudunk bejelentkezni különböző kezelésekre, viszont ritkán jutunk el olyan rehabilitációs központokba, ahol nemcsak azonnal gyors, komplex és hatékony kezelési tervet tudnak felállítani, de egy helyen meg is találhatóak azok a csúcstechnológiás eszközök, melyekkel felgyorsíthatjuk a gyógyulási folyamatokat. Az ismerőseim körében már rengeteg hasonló eset történt, ezért szerencsére én már tudtam hogy a MEDICAL SPORT szakembereihez érdemes fordulnom, ahol biztos kezekben leszek.

Nagyon boldog voltam, mert hihetetlenül gyorsan, már az orvosi konzultációm után, másnapra kaptam időpontot Kovács Gergelyhez aki a központ rehabilitációs vezetője. Ő állította össze nekem a személyre szabott komplex terápiámat, aminek része volt a gyógytorna, a SIS mágnes- és a lágylézer terápia is, mely csúcstechnológiás kezelésekről most egy picit bővebben is írnék Nektek, ugyanis elképesztően hatékonyan meggyorsítják a gyógyulási folyamatokat.

A SIS Mágnesterápiát már korábban is igénybe vettem a szülés után regenerációmnál és már akkor is tapasztaltam, hogy hihetetlenül hatékony. Ez a technológia egyedi, nagy intenzitású elektromágneses mezőt alkalmaz a gyógyuláshoz, amit a kiválasztott frekvenciától és intenzitástól függően használnak fájdalomcsillapításra. De beszűkült ízületek felszabadítására, csonttörés- gyógyulására, alagút szindrómák kezelésére, illetve túlterheléses, sportsérülések kapcsán is ajánlom. Bármilyen stádiumú fájdalomnál alkalmazható és saját tapasztalatból mondom, hogy már 2-3 alkalom után is jelentős mértékben csökkenti a fájdalmat. Ezt a kezelést az én esetemben gyógytornával és lézerterápiával kombináltuk, de ezt mindenkinek egyénre szabva érdemes a szakemberek javaslatára igénybe venni.

A Lézerterápia egyedülálló teljesítményének köszönhetően a csonton, lágyrészen és az izmokon keresztül könnyen hatol a szövetek mélyére. Hatékonyan  alkalmazható fájdalom-, gyulladás-, ödéma csökkentésére és értágító hatása is van. Előnye, hogy erős fájdalomcsillapító és hosszú távon nyújt segítséget, illetve nagy biztonsággal alkalmazható a terápiás területeken. Javítja a mikrocirkulációt, az oxigén keringését, stimulálja a DNS-enzim szintézist és aktiválja a sejtekben lejátszódó anyagcsere folyamatokat, aminek következtében gyorsítja a gyógyulást.

A mágnes és a lézer is rendkívül hatékony megoldás akut porckongsérvre, kiszakadt porckorongsérvre, lumbágóra. Már az első kezeléstől intenzíven javítja az ödémás és gyulladt elváltozásokat és jelentősen csökkenti, illetve meg is szünteti a fájdalmat.

A mostani terápiámban nem szerepel, de ajánlom még figyelmetekbe a Lökéshullám terápiát is, mely egy non-invazív megoldást nyújt csont- és izomrendszeri fájdalmakra. Ez a kezelés nem roncsolja a szöveteket, ellenben olyan biológiai hatást idéz elő, ami segíti a szövetek gyors regenerációját. Növeli a vér és oxigén ellátást, serkenti a kollagén termelődést és a sejtek regenerálódását, ami szerepet játszik a krónikus gyulladások megszüntetésében. Leggyakrabban krónikus izom- és ínhüvely betegségek, hát- váll és nyakfájdalmak, izomcsomók feloldására használják.

Ezeket a kezeléseket általában gyógytornával és masszázsterápiával is érdemes kiegészíteni, melyek segítségével még komplexebb és gyorsabb a gyógyulás.

A gyógytona alapvető célja az életminőség javítása és mozgásszervi betegségek tüneteinek a kezelése, de az én esetemben a szalagok erősítése céljából volt kulcsfontosságú. Zsubori Mihály igen tapasztalt a szakmában, segítségével egy olyan feladatsort kaptam, amit otthon is el tudok végezni. Néhány alkalom után már érezhetően feszesedtek az izmaim és a célzott gyakorlatoknak köszönhetően sokkal stabilabban tudtam terhelni a bokámat.

A masszázsterápia alapvetően a mozgásszervrendszer visszafordítható funkciózavarainak felismerését és gyógyítását szolgálja, de kiegészítő kezelésként is nagyon eredményes, mert a lazító és nyújtó fogásokkal célzottan lehet javítani a végtagi ízületek mozgásdinamikáján, így segít a stabilitásban, ezzel megszüntetve a fájdalmat. Rándulások, nyak- hát és derékfájdalmak esetében is alkalmazható, csak ajánlani tudom!

A MEDICAL SPORT rehabilitációs központban Gergő és Misi segítségével 3 hét alatt már újra a pályán lehetek, amit álmomban sem gondoltam volna! Bármilyen sérülés vagy fájdalom esetében érdemes hozzájuk fordulnotok, mert rendelkeznek a szükséges orvosi háttérrel, azonnal személyre szabott rehabilitációt állítanak fel, melyhez központjukban elérhetőek a szükséges csúcstechnológiás gépek és a kezelések is. 

Elérhetőségeik:

1023 Budapest, Bécsi út 3-5. V. em. 55.
Kapucsengő: 61.  Bejárat a Cserfa utca felől.

Bejelentkezés: +3630-274-2682

___