Gyerek, Lifestyle

Megajándékozzalak egy egészséges Orbit ajándékcsomaggal?

A saját tapasztalatomon keresztül szeretném Nektek is felhívni a figyelmeteket a rendszeres fogorvosi ellenőrzések fontosságára, illetve a prevencióra, amit már kicsi gyerekkorban el lehet kezdeni tanítani a gyermekeknek. Én már gimnazista voltam, amikor először hozzá kellett nyúlni a fogaimhoz, de rettegtem a szuritól és a fájdalomtól is, ezért ameddig lehetett húztam halasztottam a bejelentkezést. Sajnos rendkívül rossz fogorvoshoz kerültem, aki szinte az egész fogsoromat szétbarmolta, ezért nem sikerült megszerettetnie velem a beavatkozásokat és a kontorollokat.

21965611 - smiling child girl brushing teeth in bathroom

Igazából csak a 30-as éveimben kezdtem rájönni arra, hogy milyen fontos szerepe van a mosolyunknak, amiknek nélkülözhetelen elemei a fogaink is. Egy szép mosoly önbizalmat ad, ápolt külsőt kölcsönöz és magabiztosságot sugall, amihez bizony a rendszeres fogászati szűrés is szükséges. Azóta szerencsére rengeteg jó fogorvoshoz jártam és a terhességem után is meg kellett látogatnom a dokim mert éreztem, hogy van néhány lyukas fogam. Arra gondoltam, hogy a kislányomat is elviszem magammal (egyébként Őt is nagyon érdekelte) és a saját példámon keresztül mutatom meg Neki, hogy milyen egy rendelő, egy fogorvosi szék, hogy néznek ki a műszerek, milyen hangokat hallattnak a gépek fúrás közben, illetve Anya milyen bátor a kezelés alatt. Álmomban sem gondoltam volna, hogy nyugodtan, csendben végigüli a közel egy órás procedúrát, amin szerintem jobban izgult, mint én. A doktornő is nagyon jófej volt, Ő is hisz abban, hogy jó példával megszerettethetjük a gyerekekkel a fogápolást és a rendszeres ellenőrzéseket, ami létfontosságú a szájhigiéniánk fenntartásában.

segatto mod logo copy

A fogorvosi ellenőrzések mellett a rágózási tévhitekkel ellentétben, cukormentes rágót is sokszor nyamnyogunk, melyek  nem károsítják a fogakat, sőt, számos előnyös hatásuk van. A rágógumi tisztítja a fogfelszínt és serkenti a nyálképződést, a nyálnak pedig védő és tisztító szerepe van a szájban. Az pedig csak még egy kis extra, hogy a fogak fehérségének a megtartását is segíti, mivel az ételekben és italokban lévő festékanyagok megfestik gyerekeink fogát, és ezt szintén a nyál védő hatása tudja bizonyos mértékig közömbösíteni.

2017-05_nora_orbit_1200x700

Az Orbittal közösen én is szeretnék hozzájárulni egy család szépséges mosolyához, ezért egy hónapra elegendő Orbit rágógumis ajándékcsomaggal szeretném meglepni ez egyik olvasómat, amihez a következőket kell tenni:

1.LÁJKOLD az ilovemom facebook oldalát és OSZD MEG ezt a posztomat!

2. Írd meg nekem facebook vagy blog kommentben – kizárólag az ilovemom oldalán kommentelők vesznek részt a játékban – hogy számodra miért fontos a szájhigiénia!


DGM_KV kicsi

Az Orbit idén május 1. és június 30. között újra széles körű társadalmi összefogásra szólítja fel az embereket a Gyermekmosoly kampányának keretében. Minden ebben az időszakban megvásárolt Orbit rágó árának 1%-a az SOS Gyermekfalvakat támogatja, ezáltal nem csak a saját, de a rászoruló gyermekek mosolyáért és önbizalmáért is tehetünk.