Gyerek

MENTSD MEG időben a gyermeked fogait! Játssz és NYERJ Orbit ajándékcsomagot!

A helyes táplálkozási szokások már gyerekkorban meghatározó szerepet játszanak, így már a tejfogak kibújásától figyelni kell erre, természetesen a megfelelő szájhigiéniai szokások betartása mellett. Sajnos egyáltalán nem tudom azt mondani, hogy a mai étrendek fogbarátok, pedig a zománcot nem lehet pótolni, a megóvása érdekében igenis sokat kell foglalkozni ezzel a témával.

wringles-fogak-mix

A fogzománc annak ellenére, hogy a testünk legkeményebb – kristálykeménységű – anyaga sok figyelmet érdemel, ugyanis a benne végbemenő károsodást a szervezet nem tudja kijavítani, meggyógyítani. Sajnos a gyerekek számára a legvonzóbb ételek túlnyomó részben savas kémhatásúak, amire a fogzománc elkezd lágyulni, ami előbb-utóbb kopáshoz vezet, elvékonyodik. Érdekes, de képzeljétek, hogy a fogmosás nagyon rossz hatással van a felpuhult fogzománcra, ilyenkor sokkal jobb megoldás egy cukormentes rágógumi fogyasztása, ami visszaállítja a száj PH értékét, így a nyál lemossa a savakat, ami lehetővé teszi, hogy a zománc egy fél- egy óra alatt újra tökéletesen megszilárduljon.

wringley-rossz-fogak-mix

A legfontosabb, hogy a gyerekek kerüljék a szénsavas üditők, gyümölcslevek és cukros édességek bevitelét, emellett a savas ételek fogyasztása után várjanak legalább fél órát a fogmosással és puha sörtéjű fogkefét használjanak! Sajnos a károsodás nem visszafordítható, csak megállítható, ezért a felnőttek, a mi felelősségünk az, hogy ezeket az ismereteket minél előbb és a megfelelő formában átadjuk a gyermekeinknek. Tanítsuk meg őket a fentiekre és vigyük el őket rendszeresen fogászati szűrésekre, ahol akár már a korai zománckárosodást is képesek felismerni!

2016-10_nora_orbit_1200x700

Szeretném, hogyha az olvasóim és a gyermekeik is egészséges fogakkal mosolyognának, ezért most NYERHETTEK egy ORBIT ajándékcsomagot telis tele finom cukormentes rágógumikkal! A játékban való részvétel feltétele, hogy LÁJKOLD az ilovemom oldalát, illetve ezt a bejegyzést, emellett OSZD MEG ezt a posztomat és írd meg, hogy Te a mentolos vagy a gyümölcsös ízesítésű rágókat szereted jobban?!